Fysiotherapie Ambacht: verbondenheid met voetbal

0
116

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Voor het team van Fysiotherapie Ambacht, dat twee vestigingen – de locaties Louwersplein en Kwikstaart – heeft in Hendrik-Ido-Ambacht, bepaalde de coronapandemie ook een groot deel van het kalenderjaar.  ,,Tijdens de eerste coronagolf hebben we geen fysieke behandelingen kunnen uitvoeren bij cliënten, maar hebben we wel gebruik gemaakt van de mogelijkheden om via beeldverbinding op afstand te werken. In de tweede golf hebben we gelukkig onze werkzaamheden wel kunnen uitvoeren, met inachtneming van alle maatregelen en met bescherming zoals het verplicht dragen van mondkapjes’’, vertelt Femke Groeneweg, één van de fysiotherapeuten die tot het behandelteam van Fysiotherapie Ambacht behoort.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020
De praktijk maakt ook onderdeel uit van het COVID-revalidatienetwerk, wat inhoudt dat mensen die een coronabesmetting achter de rug hebben en nog fysieke klachten ondervinden een speciaal revalidatietraject kunnen doorlopen.

In het voorbije jaar begroette de praktijk ook twee nieuwe medewerkers, Milou van der Wel en Ype Kerkstra. Dat heeft er mede voor gezorgd dat de werktijden verruimd zijn richting de avonduren. Fysiotherapie Ambacht heeft daarnaast ook een grote verbondenheid met sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder. Femke Groeneweg is daar de verpersoonlijking van: zij is keepster van het eerste vrouwenteam van IFC – en ploeggenote van nieuwe collega Milou van der Wel – en is binnen Ido’s Football Club ook bezig met de medische begeleiding. ,,Binnen de praktijk en daarbuiten ben ik veel bezig met sportblessures’’, vertelt zij. ,,Op woensdag ben ik bij IFC te vinden als het eerste zondagteam traint en ondersteun ik ook de jeugd. Daarnaast houd ik me bezig met Return to Play, waarbij ik spelers die een blessure hebben gehad ondersteun bij hun revalidatieproces zodat zij later weer kunnen aansluiten bij de groep en weer wedstrijdfit kunnen worden. Milou doet hetzelfde en is daarnaast op maandagavond aanwezig tijdens de training van het eerste zaterdagteam van IFC voor de verzorging. Voor ons allebei geldt dat we dus op meerdere fronten binnen de praktijk en binnen de club actief zijn.’’

Daarbij heeft Femke zich binnen Fysiotherapie Ambacht ook gespecialiseerd op het gebied van geriatrie. ,,Daarbij heb ik ook gewerkt in de thuiszorg. Op deze manier kan ik ook mensen die ouder worden goed ondersteunen.’’

Fysiotherapie Ambacht, locatie Louwersplein, Avelingen 3, 3343 EA Hendrik-Ido-Ambacht. Telefoon: 078-6817430. Locatie Kwikstaart, Witte de Withstraat 57, 3342 TV Hendrik-Ido-Ambacht. Telefoon: 078-6817430. Website: www.fysiotherapie-ambacht.nl.