”Ik zie veel muziek in deze groep”

0
145

Ferry van dijk stapte deze zomer bij Groot-Ammers in bij een vierdeklasser, maar de oefenmeester waant zich soms op een veel hoger niveau. De club uit het Ooievaarsdorp heeft de zaakjes goed op orde, zo leerde hij al snel. ,,Er zijn zoveel mensen die iets doen, ik hoef hier alleen maar trainer te zijn’’, aldus Van Dijk. 

GROOT-AMMERS – Dat Ferry van Dijk zijn vleugels uitsloeg en neer-streek op sportpark Gelkenes, mag opmerkelijk genoemd worden. Onlangs behaalde hij zijn UEFA-A diploma en voor die cursus schreef hij zich in om aan de slag te kunnen bij clubs op een hoger niveau. ,,Na een jaar Streefkerk en drie jaar Hardinxveld ben ik als stagiair en later assistent-trainer aan de slag gegaan bij Sliedrecht, waar ik werkte met Michel Langerak. Dat diploma wilde ik halen om bij eersteklas- sers en hoger op eigen benen te kunnen staan. Toen ik voor dit seizoen op zoek ging naar een club waar dat kon, was Groot-Ammers er heel snel bij’’, blikt Van Dijk terug op zijn komst naar de geelhemden.

Met zijn net behaalde diploma op zak voelde hij zich allerminst te groot voor de club. ,,De mensen op de club zijn zo enthousiast, willen Groot-Ammers weer op de kaart zetten. Na een gesprek met Geert Ouweneel (bestuurslid technische zaken, red.) werd ik aangestoken door dat enthousiasme. Ik wil graag mijn steentje bijdragen en het is prettig werken in een positieve omgeving.’’

Van Dijk belandde bij Groot-Am- mers vervolgens in een luxe positie. Hij is trainer en dat alleen. Voor het regelen van de randzaken staat een uit- gebreide staf klaar. ,,Als we gaan trainen liggen de ballen opgepompt klaar. Dat doet de materiaalman. Elke zaterdag staat er een vlagger paraat. Bij Sliedrecht hebben we weleens op de dag van de wedstrijd zelf nog een grensrechter moeten regelen, maar dat is hier absoluut niet nodig. Dat is wel fijn’’, laat Van Dijk zich zeer positief uit over de club.

De start van het seizoen verliep voor Groot-Ammers voorspoedig in de vierde klasse. Van Dijk ziet zeker mogelijkheden om de club sportief weer op de kaart te zetten. ,,Vorig seizoen eindigde de club als tweede. Ik zie veel muziek in de groep. Je kunt dan wel zeggen: ‘We gaan voor het linkerrijtje’, maar als trainer wil ik mij inzetten voor het behalen van promotie. Ik ga niet roepen dat we wel kampioen gaan worden. Of we uiteindelijk promoveren met een titel of via de nacompetitie, zien we aan het einde van het seizoen wel. Er is een goede mix van jonge talenten en meer ervaren spelers. Het meeste plezier haal ik als trainer uit het ontwikkelen van mensen. In die eerste weken waren de resultaten goed, maar over het voetbal was ik niet eens altijd tevreden. Dat betekent dat er nog veel rek in zit. De club wil graag weer naar de derde klasse en dat snap ik wel. Als je ziet waar je dan in terecht kunt komen, een afdeling met alleen maar derby’s. Iedereen doet er alles aan om dat volgend seizoen mee te kunnen maken.’’