Excelsior Maassluis wint lastige uitwedstrijd tegen Jong Vitesse

0
113

Excelsior Maassluis is goed uit de winterstop gekomen. Na een succesvol trainingskamp in het Spaanse Torremolinos won de ploeg van trainer Dogan Corneille de lastige uitwedstrijd van Jong Vitesse met 1-3.

Binnen twee minuten lag de openingstreffer al in de goal. Een vrije trap werd vanaf de rand van het zestienmetergebied binnen gekruld door Stephan Kruithof (0-1). Hierna volgde een lange fase waarin beide teams niet echt gevaarlijk werden voor het doel. Pas vlak voor rust, toen de thuisploeg een penalty kreeg, was er wat beleving bij het publiek. Robin van der Ende vergreep zich waarna scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Leeper Jean-Paul van Leeuwen koos voor de goede hoek keerde de penalty.

Na rust begon Excelsior Maassluis wederom erg goed. Marouane Afaker gaf in de 49e minuut een goede voorzet waardoor Vincent van den Berg van dichtbij de marge wist te verdubbelen (0-2). Waar Excelsior Maassluis niet meer aanvallend spel vertoonde omdat het toch 2-0 voorstond, en Jong Vitesse niet bij machten was om door de verdding van Excelsior Maassluis te komen leek het af te stevenen op een 0-2 overwinning. Echter werd het toch weer spannend tien minuten voor tijd. Uit een corner kopte Vitesse-verdediger Özgür Aktas raak (1-2).

Aan alle onzekerheid kwam vlak voor tijd een eind. Net toen de blessuretijd was ingegaan stelde Daan Blij de punten veilig voor Excelsior Maassluis. Hij krulde vanaf de rechterkant een bal schitterend in de verre bovenhoek (1-3).

Al met al een toch nog een moeizame, maar goede overwinning voor Excelsior Maassluis in Arnhem, De ploeg zal met het nodige zelfvertrouwen de confrontatie van volgende week met Katwijk tegemoetzien. De wedstrijd tegen de regerend kampioen begint om 14.30 uur op sportpark Dijkpolder. Jong Vitesse speelt volgende week een uitwedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam.