Hoe blijf ik fit met Kadir Ulasli van Virtus 1

0
198

Kadir Ulasli speelt al sinds zijn zevende bij Virtus en heeft een half jaar in Turkije bij Sakaryaspor gevoetbald in de tweede divisie van Turkije. Ook heeft Kadir Ulasli stage gelopen bij Besiktas de club uit de eerste divisie van Turkije. Op zijn zestiende maakte hij zijn debuut in de selectie.

HappyPoint_desinfectie

Het is niet leuk dat we niet meer kunnen voetballen door de corona natuurlijk maar Kadir Ulasli vertelt: “voor onze gezondheid is dat wel de beste keuze die ze gemaakt hebben, zelf voetbal ik non-stop, omdat ik in Turkije ben gewend om elke dag te trainen kan ik niet stil blijven in dit soort periodes, ik hoop dat het allemaal goed komt en dat we snel de groene grasmat op kunnen.”

Het seizoen was al wel begonnen met een paar wedstrijden voordat het weer stil werd gelegd. “We starten best goed, voor de kleine aantal spelers dat we hadden. Begin van de beker hebben wij iedereen verslagen door goed spel van onze elftal. Dit jaar zit onze selectie vol met jonge spelers dus er zit veel ambities in, met de goede spel die wij spelen hebben wij de 1e 2 competitie wedstrijden best goed gepresenteerd. Aldus een hele goede start van onze seizoen.”

In Turkije heeft Kadir Ulasli natuurlijk bij een hoge club gevoetbald waar je natuurlijk fit moet zijn. “Ik volg mijn training schema die ik mee heb gekregen uit Turkije. Dus ik loop vaak hard ik train achter in mijn tuin, ik voetbal soms met mijn vrienden. Als tips heb ik goed op je voeding letten en niet teveel aankomen blijf elke week 3 tot 4 keer hardlopen, en zorg dat je mentaal er bij bent als alles weer kan starten.”

Kadir Ulasli vind vooral Kevin de Bruyne een super goede voetballer. “als hij speelt neemt hij heel het team mee in het spel, hij zorg dat de ballen van A naar B kunnen, hij coaches super goed en maakt het voor zijn medespelers het heel makkelijk. Hij werkt elke seizoen harder, hij laat zien dat als je hard werkt dat je alles kan bereiken en dat is super belangrijk als ik naar hem kijk word ik gemotiveerd en gestimuleerd om meer mijn best te doen in het veld en dat vind ik super tof.”

Iedereen hoopt natuurlijk dat de competities snel weer van start gaan Kadir Ulasli zegt zelf: “Ik durf het niet zo te zeggen, maar ik hoop dat we weer lekker kunnen gaan trainen in een groep en zondag knallen voor onze wedstrijd, dat mis ik wel vooral, en ik hoop ook dat we 20 keer zo sterker terug komen. Dit periode is moeilijk voor iedereen, en ik hoop dat alles weer zich herpakt. En dat we volgend seizoen 2e klassen zondag kunnen spelen.”