Hoe blijf ik fit met Anouk Heijnen van Unitas’30 Dames 1

0
174

Anouk Heijnen (23) voetbalt al vanaf het begin bij Unitas’30, ze was 13 toen ze begon. Dit is nu haar 11e seizoen. De laatste 3 seizoenen is Anouk Heijnen met de dames van Unitass’30 selectievoetbal gaan spelen, waarvan het huidige seizoen het eerste is met meerdere teams binnen de selectie.

HappyPoint_desinfectieHet seizoen voor Dames 1 wasgoed begonnen in de bekerfase en in het begin van de competitie. “Natuurlijk echt heel jammer, maar wel begrijpelijk. Gezien de bizar hoge besmettingscijfers van de laatste weken, snap ik dat dit één van de dingen is die tijdelijk geschrapt moeten worden om ervoor te zorgen dat het uiteindelijk weer een beetje “normaal” kan worden. Ik hoop overigens wel dat we snel weer mogen hoor, want ik mis het wel enorm.”

Dit seizoen zijn de dames van Unitas’30 gestart met een selectie van twee teams. Hiervoor is het dames 1 van vorig seizoen samengevoegd met de MO19 van toen. “Samen vormen we nu een grote selectie. Dit was in het begin natuurlijk voor iedereen flink wennen, want iedereen moest weer starten bij 0 en weer gaan vechten voor haar plek. Inmiddels zijn we al een stuk meer gewend aan de situatie en aan elkaar. Met het dames 1 zijn wij, net als dames 2, door in de volgende ronde van de beker. Daarnaast staan we met het dames 1 ongeslagen en met een redelijk doelsaldo  bovenaan in onze competitie, dus we mogen niet klagen!”

Als je hoog en goed voetbalt doe je waarschijnlijk ook nog meerdere dingen om fit te blijven naast de voetbal trainingen Anouk Heijnen zelf doet het volgende. “Naast het trainen op dinsdag en donderdag en de wedstrijden op zondag, volg ik regelmatig groepslessen bij een sportschool in Etten-Leur. Hier doe ik dan voornamelijk  zumba  of bodypump. Als het seizoen gewoon “normaal” loopt, probeer ik dit sowieso iedere week één keer te doen. Als we met de voetbal in het weekend vrij zijn of het bijvoorbeeld winterstop is, ga ik wat vaker.”

Om tijdens de corona stop goed fit te blijven en je conditie op pijl te houden moet je veel trainen Anouk Heijnen heeft daarvoor tips/ tricks. “Bij ons in het team denk ik dat iedereen fit blijft op zijn eigen manier. De een gaat vooral hardlopen, waar anderen misschien thuis juist veel oefeningen doen. Ik ga zelf vooral lekker veel sporten nu de sportscholen nog open zijn. Ik probeer daarnaast zo gezond mogelijk te eten, maar tegen zo nu en dan een wijntje in het weekend zeg ik ook geen nee.”

Anouk Heijnen hoopt dat de competitie in ieder geval na de winterstop weer lekker verder kan gaan. “Ik denk dat wij, als we de lijn van het begin doorzetten, zeker wel kans maken om bovenin mee te blijven draaien. We bekijken iedere wedstrijd op zichzelf en onderschatten niemand.  Als we  iedere wedstrijd doen wat we moeten doen en laten zien wat we kunnen, heb ik er alle vertrouwen in dat wij dit seizoen heel goed af kunnen sluiten.”