‘Het was een mooie manier om studie en hobby te combineren’

0
124

SLUIS – Ze stond als supporter altijd al langs de lijn te kijken naar de verrichtingen van haar vriend Stijn Olde-Klieverik bij SV Sluis, tot Bregje Neefs (23) vorig seizoen de vraag kreeg of ze verzorgster wilde worden bij de club. Ze studeerde toen verpleegkunde en zag het als een mooie manier om studie en hobby te combineren dus zei ze ja.

“Ik was er sowieso altijd wel bij, want ik ging zowel uit als thuis naar de wedstrijden kijken. En of je nu aan de kant staat te kijken of in de dug-out zit, dat maakte voor mij weinig verschil. Het is een leuke club en een heel leuke groep spelers ook, dus dat maakte de keus niet zo moeilijk. Daarnaast was het voor de club ook handig dat ze iemand hadden met een medische achtergrond. Al heb ik nog wel een stuk bijscholing gekregen van een fysiotherapeut. Wanneer een andere team of club het me had gevraagd had ik het niet gedaan, maar dit was wel leuk.”

Momenteel ligt het seizoen stil vanwege corona, iets waarmee ze in haar huidige baan als verpleegkundige bij het ADRZ in Goes ook van nabij mee te maken heeft. Of ze daardoor komend seizoen nog wekelijks tijd heeft om als verzorgster op te treden is daardoor nog maar de vraag. “Dat is echt bikkelen in deze periode. Het was ook pittig om in deze tijd af te studeren, maar dat is gelukt. Het is prettig dat ik nu een vaste baan heb in Goes, al houdt dat ook in dat ik met wisselende diensten te maken heb en soms ook de weekenden moet werken. Dus dan zal ik er niet altijd zijn bij Sluis, maar als ik niet moet werken dan ga ik gewoon met de ploeg mee als verzorgster.”

 

Neefs woont na hun studietijd in Nijmegen weer terug in Zeeuws-Vlaanderen, waar ze in Retranchement samenwoont met aanvaller Olde Klieverik. “Terugkeren was voor ons zeker wel belangrijk, omdat we hier ons sociale leven, vrienden en hobby’s hebben. Ik heb in het verleden altijd gehockeyd, ook in mijn studententijd en Stijn voetbalde hier bij Sluis. Ik geniet van de rust en de ruimte die we hier vinden en dat is prettig. Hockeyen doe ik nu niet meer, maar ik volg wel online work-outs om mezelf toch enigszins fit te houden.”

Op de vraag of alle clichés die de ronde doen over vrouwelijke verzorgsters waar zijn, daar antwoordt volmondig ‘ja’ op. “Het klopt inderdaad, dat spelers en supporters altijd wel wat roepen tijdens een wedstrijd. En dat gaat van ‘last van de lies zeker?’ tot ‘ik zou ook blijven liggen al als ik jou was’.  Maar veel erger gelukkig niet hoor. Ik moet roep dan wel eens wat terug in het veld of naar supporters als ik langsloop met de waterzak. Samen met Stijn moet ik er meestal wel hartelijk om lachen. Het schijnt erbij te horen en daar heb ik niet zo’n moeite mee. Ik vind het gewoon leuk dat ik op medisch vlak iets kan betekenen voor de club én ik kan tegelijkertijd lekker voetbal kijken. Mooi toch?”

Klik hier voor meer artikelen over SV Sluis