Het vierde van SvSSS zet de knop om voor de wedstrijd

Aan de inzet op het veld ligt het niet, de mannen van SvSSS 4 hebben al eerder laten zien uit wat voor hout ze gesneden zijn. Nadat het gros vanuit de JO19 de overstap maakte naar het vierde, kwam er echter verandering in.

Met spelers van 21 tot veertig jaar, kan er gezegd worden dat het vierde uiteenlopende leeftijden heeft. Het team bestaat uit een samenvoeging van de JO19 en het bestaande vierde, wat aan de variatie bijdraagt.  Sjoerd Bont, speler en social media beheerder van het team heeft dan ook een vrij concrete omschrijving van het team: “De inzet tijdens de wedstrijden is altijd optimaal. Zodra we het veld betreden wordt de volle honderdprocent gegeven, maar buiten het veld en voor de wedstrijd laat de inzet nog wel eens te wensen over. Spelers die om 10:15 aan komen kakken bij de club terwijl de wedstrijd om 10:00 begint, sokken vergeten, waardoor je roze sokken uit de wastas aan moet trekken, vier man opkomst op de training, geregeld met een kater op het veld staan, niets is te gek.”

Webbanner VoetbalJournaal Robey-sportswear-teamkleding-teamwear

Omschakelen

Toch zijn de mannen er goed in om de knop om te draaien. “Zodra het fluitsignaal klinkt gaat een knop om. De clownsmaskers gaan voor negentig minuten af en we gaan vol voor de winst. De winnaarsmentaliteit zit dus echt in het team en ondanks dat we elkaar pas een paar jaar terug leerde kennen zijn we nu een hecht en gezellig team”, aldus Sjoerd. Iets wat je niet bij ieder team ziet, ze zijn daarin dan ook wel uniek te noemen. Toch is dat niet alles waarin ze uitblinken. Het vierde heeft een professioneel ingerichte Instagram pagina waar ze hun avonturen op delen. “In de wekelijkse story’s komen dingen aan bod als geweldige doelpunten, de grootste missers, de stevigste tackles, de mooiste showduiken, mop van de week, adje voor de adcompetitie en nog veel meer leuke momenten. Daarnaast plaatsen we zoveel mogelijk matchdays, opstellingen, uitslagen en ‘meet the team’ berichten op onze tijdlijn”, vertelt Bont enthousiast.

Training

Ook tijdens de trainingen is er genoeg te beleven, tenminste als de aanwezigheid van begin tot eind van het seizoen goed blijft. “De meeste mensen uit ons team doen niet aan trainen. Binnen de club trainen de senioren elftallen gezamenlijk op donderdagavond en komen er op het begin van het seizoen zo’n 25 tot 35 man trainen. Na een paar trainingen zakt de opkomst tot maximaal tien deelnemers, waarvan er een standaard opkomst is van maar liefst vier tot zes man uit het vierde”, lacht de social media man.

Stijgende opkomst

Net zoals bij zoveel spelers, gaan de oortjes omhoog bij het horen van de derde helft. Dit is vooralsnog het meest in trek bij het gros van het team. “Er zijn zelfs mensen, bijvoorbeeld Dave, die trainingen afzeggen om alvast aan de derde helft te beginnen in de kantine. Verder zijn Stijn C., Sietse, Sjoerd, Dirk, Rens B. en Dave de vaste kandidaten van een potje ‘bolletje’ op een donderdagavond. Bolletje is een kaartspel wat is ontstaan in het vierde en overgewaaid is naar de andere teams van SVSSS. Gelukkig is op zondag altijd animo voor een biertje (of tien) in de kantine. Aangezien wij om 10:00 spelen, kunnen we vroeg de kantine in duiken en in de zon genieten van teams die veel beter kunnen voetballen dan wij. Samen met onze kale coaches geniet een gezelschap van zo’n tien man dan ook regelmatig van de shotjes, biertjes en vette hap in de kantine”, vertelt hij trots.

Stroeve start

“Het seizoen begon wat stroef. Zo verloren we de eerste twee wedstrijden. Een tegen de huidige nummer acht en de ander tegen de huidige nummer één. Verder hebben we dure punten laten liggen tegen de toenmalige hekkensluiter (4-4) en tegen de huidige nummer zes (1-1), waar Rob na tien minuten rood pakte. De tweede seizoenshelft was ijzersterk en verloren tot nu toe ook slechts één keer en wonnen we de rest van onze wedstrijden”, vertelt de woordvoerder van het vierde.

“Met nog één wedstrijd te gaan staan we nu drie punten achter op de koploper. De tweede plek is al verzekerd, maar het kampioenschap is eigenlijk al gespeeld. Tenzij ze verliezen en wij met 28-0 winnen, wat natuurlijk geen rare uitslag is in de zesde klasse”, lacht hij.

Zie hier meer over SvSSS 4 op Instagram
Klik de link voor een recent artikel over SVSSS

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Fysiotherapeut Arie de Waard is liefhebber én praktijkman bij VV Peursum

Bij Peursum is men uiterst content met Arie de Waard, fysiotherapeut en verzorger bij de club. Niet zomaar een...

De “stoere” prestatie van Hannah Schilders bij Jong-Brabant Dames

Hannah Schilders is 25 jaar oud en speelt bij Jong Brabant Dames 1. Dit is volgens haar zelf een...

Job Lamers de ambitieuze keeper van OJC Rosmalen JO17-1

Vandaag spreken wij met Job Lamers, de 16-jarige keeper van OJC Jo17-1. Momenteel zit Job in zijn eerste seizoen...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.