Hercules wilt gaan stormen op bezoek bij Quick

0
137

Hercules reist zondag af naar Den Haag waar de uitwedstrijd tegen Quick op het programma staat. De twee oudjes ontmoetten elkaar in een ver verleden regelmatig, maar daarna decennia niet meer. Totdat Hercules en Quick elkaar vijf jaar geleden weer troffen in de finale van de play-offs voor promotie naar de hoofdklasse.

Promotie
Het waren twee zinderende wedstrijden waarin Roy Kelder Hercules uiteindelijk naar de hoofdklasse schoot. Het jaar daarop werd Hercules kampioen in de hoofdklasse. Vorig seizoen stonden Quick en Hercules opnieuw twee keer tegenover elkaar, maar nu in competitieverband.

Quick was gepromoveerd uit de hoofdklasse en maakte een voortreffelijke indruk in de derde divisie. De ploeg speelde het hele seizoen mee in de top drie en was met het snelle combinatievoetbal en de enorme drive waarmee het speelde de smaakmaker in de derde divisie. In de play-offs voor promotie naar de tweede divisie legde de ploeg van Paul van der Zwaan het in twee duels af tegen buurman Scheveningen.

Moeizaam
Precies een jaar geleden speelde Hercules uit op Nieuw Hanenburg tegen Quick. Het was drie dagen na de heerlijke bekerwedstrijd van Hercules tegen FC Groningen. Maar van dat goede gevoel bleef weinig over na de zeperd (5-2) tegen Quick. Hercules werd overlopen door het veel fellere Quick en mocht blij zijn dat de gastheer na de rust het gaspedaal eraf haalde. Het was het begin van een lange en moeizame periode waarin Hercules nauwelijks meer punten pakte.  De verhoudingen liggen dit keer anders. Quick kent een uitermate moeizame seizoenstart en haalde nog geen enkel punt uit de eerste vier wedstrijden. Vorige week was Dongen met 4-2 te sterk. Hoe kan het toch dat het sprankelende Quick van vorig seizoen dit jaar hekkensluiter is in de derde divisie?  Waarschijnlijk heeft dat te maken met het aantal blessures waar de ploeg mee kampt. Vier sterkhouders zijn al weken niet van de partij.

Hercules wordt ook al het hele seizoen geplaagd door blessures van onder andere Broers en Blijham, maar de ploeg van Jochem Twisker vangt het gemis van de afwezigen tot nu toe keurig op. Vorige week werd O.S.S ’20 in Oss met 2-0 geklopt en Hercules is met acht punten uit vier wedstrijden keurig zesde en nog steeds ongeslagen. Het scoort weliswaar niet veel (viermaal), maar het incasseert ook weinig tegentreffers (1).

Zondag
Zondag zal Quick gebrand zijn om de eerste punten van het seizoen binnen te halen. Hercules weet hoe het kan stormen op Nieuw Hanenburg en trainer Jochem Twisker zal zijn spelers ongetwijfeld voorbereiden voor een tot op het bot gemotiveerd Quick.  De wedstrijd van aanstaande zondag staat onder leiding van Barry Huizinga. De ervaren arbiter wordt zondag geassisteerd door de heren te Lindert en Cakir. Op het kunstgras van Nieuw Hanenburg wordt zondag om 14:00 uur afgetrapt.