Hellevoetsluis vindt de weg omhoog

0
87

Na de 1-4 zege 14 dagen geleden op Vitesse Delft wist Hellevoetsluis ook de thuiswedstrijd tegen het Vlaardingse CWO te winnen. Hoewel de krappe 2-1 anders doet vermoeden, viel er op de overwinning niets af te dingen en lijken de Hellevoeters de weg naar boven gevonden te hebben.

Zonder de tot de winterstop uitgeschakelde aanvoerder Frenk van Gelderen begon Hellevoetsluis op een zonnig maar koud ING Sportpark aan de wedstrijd tegen CWO. Voortbordurend op de goede tweede helft tegen Vitesse Delft, en dus spelend met 2 spitsen, schoot Hellevoetsluis uit de startblokken en speelde misschien wel de beste helft van dit seizoen. Met verzorgd, aanvallend voetbal drong het CWO op eigen helft en creëerde het kansen. De grootste was voor de altijd op de goede plaats staande Victor Hartog, maar verrast doordat Tom Sleeuwenhoek de bal even toucheerde schoot hij de bal niet in, maar over het lege doel.

De thuisploeg behield het beste van het spel en achterin werd er geen kans weggegeven. Het wachten was dan ook op de Hellevoetse voorsprong en die kwam er in de 14e minuut. Bij een vrije trap liepen de doelman en verdediger elkaar in de weg, zodat de bal voor de voeten van Tom Sleeuwenhoek viel en hij met dit buitenkansje wel raad wist (1-0). Hellevoetsluis bleef hierna ook goed spelen en kreeg kansen, maar wist de voorsprong niet uit te breiden.

Al snel in de tweede helft ging een wet in de voetballerij op, want waar Hellevoetsluis in de eerste helft verzuimde één van de vele kansen te benutten, kreeg CWO vroeg in de tweede helft een uitgelezen mogelijkheid de stand gelijk te trekken. Na een ongelukkige handsbal van Őner Sang-A-Jong ging de bal op de stip en kwam CWO geheel onverwacht langszij (1-1). Een kwartier was Hellevoetsluis even van slag en kreeg CWO zelfs een grote kans om op voorsprong te komen, maar de bal verdween langs de voor Hellevoetsluis goede kant van de paal naast het doel.

Vanaf de 60e minuut pakte Hellevoetsluis de draad weer op en gesteund door het fanatieke thuispubliek begon er een ware belegering op het doel van CWO. De rood-witten kregen veel corners te nemen en voor het oog van de CWO-doelman was het een drukte van belang, met de ene na de andere scrimmage tot gevolg. Het wachten was echter tot de 81e minuut, toen de net ingevallen Jarno Huijsman op maat werd bediend door Tom Sleeuwenhoek en tegen zijn voormalige trainer Rafael Andrade (oud-OHVV) de winnende treffer achter de doelman kopte (2-1). Omdat de ING-boys, inmiddels spelend met Gaultier Obiango (voor Onur Furuncu) en Remon Haze (voor Tom Sleeuwenhoek), verzuimden de stand op te voeren, bleef het spannend tot de laatste minuut, maar de zege kwam voor de Hellevoeters nooit echt in gevaar. Zodoende stijgen de Vestingstadbewoners weer een plaatsje op de ranglijst en sluiten ze aan bij de subtop.