Heinenoord ook niet langs de Meeuwen

0
166

Door de versterkingen voor het nieuwe seizoen, de prima trainingsweek in Oostenrijk en de goede resultaten in de voorbereiding, werd de ploeg van coach Ralph Kalkman al gauw getipt als EEN van de favorieten voor de titel in de EERSTE Kasse B. Nu, na 7 wedstrijden staat Heinenoord op de 12e plaats met 6 punten. En ook tegen promovendus en hekkensluiter de Meeuwen is evenals vorige week verloren op basis van enorme inzet, strijd en beleving van de tegenstander. Zonder de geblesseerde Richard Stolte en op de bank de fitte Mitch Fransen, Marvin Strik en Sander de Heus begon de wedstrijd. En natuurlijk is het achteraf gemakkelijk te bepalen of de juiste poppetjes wel op de juiste plaats hebben gestaan.

Ondanks het vroege tijdstip van vertrek uit Heinenoord begon de wedstrijd een kwartier later i.v.m. werkzaamheden en dus file op de A58. Richie Basoski ging na de aftrap in ieder geval toen hij in het bezit van de bal kwam meteen richting vijandelijk doel en werd gemakkelijk gestuit door Erwin Huijbregtse.

Het antwoord kwam van een pass op aanvoerder Menno de Nooijer, die op tijd werd geblokt door zijn collega aanvoerder Toine v.d. Berg. Uit een kopbal via een hoekschop van Delano Langezaal moest doelman Nick Vervoort voor het eerst in actie komen om dit gevaar te keren. Jammer dat de uitstekende vrije trap in de 5e minuut van Jordey van Dam door iedereen werd gemist en rakelings langs de paal verdween.

Zo golfde het spel in hoog tempo heen en weer tot na ruim een kwartier Jordey van Dam weer een vrije trap mocht nemen en de goed op dreef zijn de doelman Milan Tevel ternauwernood zijn hand tegen het leer kon krijgen om via een corner een doelpunt te voorkomen. Na een half uur spelen volgde een hachelijke situatie toen Nick Vervoort ver uit zijn doel moest komen om de doorgebroken Menno de Nooijer te stuiten en ook Nick Jonkman in de achtervolging onderuit ging. Het liep allemaal met een sisser af en ook bij de volgende aanval toen het schot van Robin Dek door Nick Vervoort over de lat werd getikt.

Op slag van rust schoot Jordey van Dam op aangeven van Richie Basoski nog rakelings langs de paal en floot scheidsrechter John Kraak uit Piershil af voor de rust met de brilstand: 0 – 0. Met dezelfde inzet en strijd begonnen de Meeuwen, die meer leken op Leeuwen, ook het tweede bedrijf en de vrije trap in de 50e minuut net buiten de zestien van Menno de Nooijer eindigde in de muur.

Het was echter uitstel van executie want 7 minuten later was het wel raak toen de geheel vrij staande Robin Dek schitterend inkopte uit een hoekschop. 1-0. Na dit doelpunt was de Noord volledig de kluts kwijt en bleef de schade wonder boven wonder nog beperkt.

Met nog een half uur te gaan kwam Sander de Heus binnen de lijnen voor Neall Mouthaan en waren Mitch Fransen en Marvin Strik zich aan het warm lopen om ook in te vallen wat al vrij snel gebeurde voor Nick Jonkman en Richie Basoski. Er was meteen een kanteling in de wedstrijd en de spanning was om te snijden, maar het lukte niet de gelijkmaker binnen te schieten. Een kopbal van Mitch Fransen werd door Stijn Luteijn van de lijn gehaald en ook in de rebound lukte het Remco Buist niet te scoren.

In de 80e minuut leek het dan toch te gaan gebeuren toen Ramon Salas de Zeeuwse sluitpost ver voor zijn doel zag staan en hij hem met een schitterende lob probeerde te verrassen, echter zijn poging ging maar net over. Voor de Noord was het alles op de aanval om de gelijkmaker te forceren, maar dan loop je het bekende risico wat ook gebeurde. Menno de Nooijer ontliep de buitenspelval, ging alleen op Nick Vervoort af en schoot de Meeuwen naar de eerste overwinning en van de laatste plaats af. 2 – 0.

De mannen van Ralph Kalkman bleven knokken en in de slotfase schoot Jordey van Dam op de kruising en ging de bal via de rug van de keeper over de zijlijn wat nog een corner opleverde, waarbij Anthal v.d. Berg uit een scrimmage binnen schoot en de eindstand op een verdiende 2-1 bracht.
De wedstrijd had voor de Meeuwen ook geen 5 minuten langer moeten duren, want de pijp was helemaal leeg.

Wat een polonaise in de bus op de terugweg had moeten worden was nu logischer wijs een gefrustreerd rustig gezelschap. Natuurlijk is de competitie nog lang en is er voldoende hoop en vertrouwen voor de komende weken.