Excelsior Maassluis haalt uit tegen VVSB

0
108

Excelsior Maassluis heeft afgelopen weekend uitgehaald tegen de nummer 18 van de competitie VVSB. De ploeg uit Maassluis stond al na een half uur met 4-0 voor, en deed het daarna wat rustiger aan. Het werd voor rust nog wel 4-1, maar na een uur spelen werd de eindstand op 5-1 op het scorebord gezet.

Excelsior Maassluis heeft het opvallend genoeg meestal lastig met ploegen die voor de degradatie vechten, maar zaterdag was dat absoluut niet te zien. Al vroeg in de wedstrijd werd de openingtreffer gescoord door Daan Blij. Na de goal bleef de thuisploeg doorzetten en werd het na 20 minuten 2-0 door een corner die door Daan Smith binnen werd geknikt. Na 30 minuten stond er alweer 3-0 op het scorebord, en een minuut later kon keeper Valk weer vissen voor de 4-0 van de ploeg uit Maassluis. Er leek een een monsterscore aan te komen, maar omdat Excelsior Maassluis velen kansen bleef missen, scoorde Arno Dijkstra uit de kluts toch de 4-1.

In de tweede helft tapte de thuisploeg uit een ander vaatje, en werd het spel dus ook wat minder. Er gebeurde veel minder dan in de eerste helft, maar de supporters van de Tricolores mochten nog wel een keer juichen. Een penalty werd binnengeschoten door Daan Blij, die alweer zijn achtste doelpunt van het seizoen maakte voor zijn ploeg.

Komende zaterdag hebben de twee ploegen geen competitieverplichtingen en gaan ze beide genieten van een vrij weekend. Over twee weken reist Excelsior Maassluis af naar Haarlem voor de wedstrijd tegen de Koninklijke HFC. VVSB speelt thuis tegen Scheveningen, en dat wordt een hele belangrijke wedstrijd. Het is namelijk de nummer 18 tegen de nummer 17 van de Tweede Divisie. Bij VVSB staat die wedstrijd een nieuwe trainer voor de groep. Eric Meijers neemt het over van Jack Honsbeek, die 7 wedstrijden op rij verloor. Voor hem staat dus gelijk een heel belangrijk potje te wachten.