Heerjansdam klopt ook Nieuw Lekkerland

0
116

Heerjansdam is na de winterstop aan een goede serie bezig. Zaterdag werd op de Molenwei de nummer drie van de 1 e klasse C, Nieuw Lekkerland, met 1-0 geklopt. Na eerder Kloetinge en Sliedrecht (de toppers in deze klasse) ook al verslagen te hebben. En dat zonder een handvol ‘vaste’ basisspelers.

De eerste behoorlijke kans was voor de gasten (12 e minuut) maar keeper Yoël van Dalen was attent toen Damien Müller gevaarlijk dreigde te worden. Daarna kwam Ronald Ouwens net een stap te kort om een lage voorzet van Paul Scheurwater binnen te schieten. Vijf minuten voor de rust werd Müller vrij gespeeld, na een aanval over rechts van de ‘Lekkerlanders’ maar die had zijn vizier (in goede positie) niet scherp staan, want hij schoot naast het doel. Direct daarna leek Ouwens de bal in het verlaten doel te koppen, na een voorzet van Jelmer Nugteren, maar zijn kopbal miste ook de juiste richting.

Snel na de rust (52 e minuut) bereikte een voorzet van Ouwens Gert Jan Plaizier bij de tweede paal en de middenvelder (zaterdag in de aanval spelend) schoot uit een lastige hoek raak: 1-0. En daarna volgde misschien wel de beste fase van de Dammers. Keeper Harmans stopte een kopbal van Nugteren (voorzet Ramon van der Wal) en direct daarop moest de doelman ook Scheurwater van een (kop) doelpunt afhouden (na een hoekschop van Youri van Noort).

Maar ook het taaie Nieuw Lekkerland kreeg een goede kans. In de 63 e minuut dook invaller Lennert de Vries plotseling voor keeper van Dalen op, die redde echter fantastisch door zijn uit zijn doel te komen. De ploeg van trainer van Gastelen ging steeds meer ruimte weggeven, zonder dat de thuisclub daarvan profiteerde. Ouwens en Nugteren verzuimden de 2-0 te scoren (schot over het doel en een redding van Harmans) en dat brak Heerjansdam bijna nog op want vijf minuten voor tijd schoot de Vries niet ver naast het doel van van Dalen.

Wat Heerjansdam voor de winterstop nogal eens overkwam (de winst uit handen geven) liet het deze wedstrijd niet gebeuren en behaalde het weer een mooie (collectieve) overwinning.

Meer informatie over Heerjansdam? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over Heerjansdam.