Halsteren Zaterdag beleeft goede generale tegen Bruse Boys

0
155

Halsteren Zaterdag 1 heeft de laatste oefenwedstrijd voordat de bekercampagne begint met 6-2 gewonnen van Bruse Boys. Met de rust was er nog maar een minimale voorsprong voor de geelzwarten maar in de tweede helft wist men het krachtsverschil in cijfers uit te drukken. Uiteindelijk werd er, in een stormachtig Bruinisse, een ruime overwinning behaald tegen de plaatselijke tweedeklasser.

Happy-point

De equipe van trainer Remco van Haaren begon ondanks de slechte weersomstandigheden goed aan het eerste bedrijf. Ondanks dat de Zeeuwse gastheer de bezoekers hoog onder druk zette wist Halsteren er bij vlagen goed onderuit te voetballen. Nadat Marwan Achahbar een aanval opzette en op links Stijn Baarendse wist te bereiken, tikte aanvoerder Twan van Mechelen de 0-1 binnen. ‘Hierna kregen we meer grip op de wedstrijd en hadden we eigenlijk uit moeten lopen naar een ruimere score,’ blikt Achahbar terug. ‘Helaas ontbrak het ons aan de scherpte om de kansen echt goed uit te spelen, en dan gelden de bekende wetten in het voetbal hè,’ grapt de verdediger annex middenvelder. Bruse Boys kwam met een wereldgoal op gelijke hoogte, een schot vanaf de ‘16’ vloog onhoudbaar in de linker kruising. Nog net voor rust wist Roy van Gils met een lepe stift zijn ploeg nog op voorsprong te brengen. Hij liet de verdediging zijn hielen zien na een goede diepe bal van achteruit van nieuwkomer Max Heijnen.

Na de thee ging de zaterdag derdeklasser vrolijk verder met het creëren van kansen en was het duidelijk de bovenliggende partij. ‘Het bleek vanwege de harde wind toch lastig voor ons om ruimte achter de laatste linie van Bruse Boys te vinden,’ analyseert Achahbar kritisch. Echter liet de 1-3 niet lang op zich wachten en bleef Halsteren kansen krijgen. Spits Mike de Nijs zag zijn schot uiteenspatten op de lat en Twan van Mechelen schoot niet veel later rakelings naast de paal. Uit het niets maakte de thuisploeg de aansluitingstreffer. Nadat een standaardsituatie van richting werd veranderd en vervolgens gepromoveerd tot doelpunt. ‘Toch bleven we positief en waren we gedreven om de overwinning binnen te halen, dat is ook weleens anders geweest,’ lacht Marwan. Uiteindelijk wist Halsteren toch uit te lopen en stond na het laatste fluitsignaal 2-6 op het scorebord in het voordeel van de Brabanders.

Komende zaterdag begint Halsteren Zaterdag 1 aan de beker op eigen veld tegen competitiegenoot De Fendert.