Hakan Copur is klaar voor volgende stap bij MVV’27

0
375
Hakan Copur MVV'27

Hakan Copur schuift deze zomer één stoeltje op naast de dug-out bij MVV’27. Het 43-jarige voetbaldier wordt van assistent hoofdtrainer bij de Maaslandse club, waar hij Marcel van Wieren, die performance manager wordt bij FC ’s-Gravenzande, opvolgt.

Copur is nu nog volop bezig met de actualiteit. MVV’27 is, met de finish van de competitie in zicht, nog in de race voor een plekje in de nacompetitie en daar moet volgens de projectleider in de petrochemie alle aandacht naar toe. “Het zou prachtig zijn als we de nacompetitie halen, maar er zijn meer kapers op de kust.”

Met de aanstelling van Copur als hoofdtrainer schuift MVV voor de tweede keer op rij een trainer naar voren die eerder trainer was van het tweede elftal. Huidig hoofdtrainer Marcel van Wieren bewandelde immers ook dezelfde weg. “De club vindt het belangrijk dat belangrijke waarden in het voetbal terugkomen. De MVV-stijl. Dominant, maar vooral herkenbaar voetbal met voornamelijk spelers die bij de club zijn opgegroeid. Ik denk dat het een voordeel is dat er dan een trainer voor de groep staat die weet wat MVV is en al een tijdje meeloopt bij de club.”

Copur maakte zelf zeven seizoenen deel uit van de Maaslandse selectie. Hij kwam ooit met Cor van der Hoeven mee vanuit Rozenburg. “Mijn eerste periode bij MVV duurde vijf seizoenen. Onder trainer Pim van der Hoorn zijn we toen gepromoveerd van de derde naar de tweede klasse.”

Copur keerde later terug voor nog twee seizoenen. Hij bekleedde toen de rol van routinier. Als speler was hij fanatiek en had een no-nonsense mentaliteit, zoals hij het zelf omschrijft. “Die mentaliteit neem je natuurlijk ook mee als trainer”, weet Copur, die bij het tweede elftal van het Vlaardingse CION zijn eerste stappen in het trainersvak zette.

In het seizoen 2019-2020 keerde Copur voor de tweede keer terug op sportpark De Commandeur, dit keer als trainer van het derde selectie-elftal. “Dat elftal heb ik twee seizoenen getraind en vervolgens ben ik trainer geworden van het tweede elftal. Dit is mijn tweede volledige seizoen.”

In die periode onderging de selectie van de Maaslandse club een grote gedaanteverwisseling. “Er zijn een paar jaar geleden veel spelers gestopt. Dat had invloed op het eerste en tweede elftal. Het tweede is toen bijna volledig vernieuwd. Veel jonge spelers stroomden door vanuit de onder negentien, maar ook jongens vanuit het derde, die ik al eerder onder mijn hoede had.”

Copur noemt zichzelf als trainer ‘direct’. “Ik hield er zelf als speler al niet van als een trainer geen man en paard noemde als het niet goed ging in het veld. Als twee of drie man verzaken dan krijgen ze dat van mij te horen. Uiteraard met bijpassend advies. Daar hebben de spelers en het team veel meer aan dan een algemene opmerking. Uiteindelijk gaat het om het team en om het resultaat. Ik zal daarom altijd een beslissing nemen in het teambelang.”

Klik hier voor meer informatie over MVV ’27
Lees hier meer artikelen over MVV ’27