Guus de Jong, de trotse aanvoerder van DVVC

0
169
Guus de Jong-DVVC

Als Guus de Jong met de aanvoerdersband het veld opwandelt op Sportpark Dongekant, giert er steeds weer een gevoel van trots en blijdschap door zijn lichaam. De 20-jarige middenvelder van DVVC is vereerd dat hij dit seizoen de captain van zijn club is. 

Het kwam aan het begin van het seizoen toch enigszins als een verrassing voor De Jong. Trainer Freddy Kruys stapte op hem af en vertelde hem dat hij dit seizoen de aanvoerder van het eerste elftal zou zijn. “Een hele mooie eer”, aldus De Jong. “Eerlijk gezegd had ik er weinig rekening mee gehouden. Ik denk dat de trainer mij wat meer verantwoordelijkheid wilde geven. We hebben een jong team en ik probeer altijd wel de leiding te nemen in het veld, het team bij de hand te nemen. Af en toe is dat nog zoeken, maar dat is niet gek.”

De Jong behoort met zijn twintig jaar namelijk tot de jonkies van DVVC 1, dat sowieso met veel tieners en jonge twintigers werkt. “We hebben ook wel wat oudere spelers. Soms is het nog wel lastig om hen aan te sturen als je jonger bent, maar onze groep gaat enorm goed met elkaar om. Iedereen mag zijn zegje doen en we kunnen alles tegen elkaar zeggen. Dat helpt mij wel.”

De Jong is een echte DVVC’er. De middenvelder begon op jonge leeftijd bij de club, maar doorliep niet de gehele jeugdopleiding. De Jong speelde vijf seizoenen bij dorpsgenoot VV Dongen, waar hij op een hoger niveau kon gaan voetballen. Na de B-junioren keerde hij echter terug bij DVVC. “Ik miste de gezelligheid, daarom ben ik teruggekeerd. Dat heb ik ook helemaal teruggevonden bij DVVC. Ik haal enorm veel plezier uit het spelen hier. Bij DVVC is het samen-gevoel heel sterk.”

De Jong is bezig aan zijn tweede volledige seizoen in het eerste bij DVVC, waar hij nog lang in het eerste hoopt te spelen. “Mijn grootste ambitie is om met DVVC te groeien. Het is een droom om op een hoger niveau te voetballen, het zou fantastisch zijn als dat met DVVC lukt. Als we een of twee klassen omhoog gaan in de toekomst, kunnen we heel tevreden zijn. Met de overstap naar de zaterdag hebben we een nieuwe weg ingeslagen. In de toekomst hopen we succes te boeken. Maar dat heeft natuurlijk tijd nodig, dat gaat niet van de ene op de andere dag. We hebben in ieder geval genoeg talent rondlopen. Ik heb vertrouwen in de toekomst.”

Dit seizoen heeft het piepjonge team van DVVC het echter lastig. De club uit Dongen bivakkeert in de kelder van de vierde klasse. “Maar we hebben dit seizoen grote stappen gezet. Voor de jonge jongens was het echt wel even wennen aan het seniorenvoetbal, dat is toch heel wat anders dan in de jeugd. Ik denk dat we in de laatste fase van het seizoen nog flink wat punten kunnen gaan pakken. We hopen natuurlijk in ieder geval niet op de laatste plaats te eindigen.”

Klik op de link voor meer artikelen over DVVC
Klik op de link voor meer informatie over DVVC