Groei als doelman dankzij KeepersAcademie Zeeland

0
120

KeepersAcademie Zeeland: de keepersacademie die je vanuit een leerzame, uitdagende en veilige omgeving naar je persoonlijke top brengt! Bart van Wuyckhuyse is de dragende kracht achter deze keepersschool die in 2017 het levenslicht zag.

Twaalf trainingen, met een voorjaars-en najaarssessie. Op vrijdagavond zijn de velden van VV Wolfaartsdijk het decor van deze keeperstrainingen. Vanaf 19.00 uur gaan de keepers aan de slag met liefst vier trainers. Van Wuyckhuyse zelf, zijn vader Pjotr, Dion Aerssens en Wichert Sierts. Deze cyclus is het maximaal aantal deelnemers bereikt. Van Wuyckhuyse: ,,32 keepers, dat is natuurlijk fantastisch. We trainen de kinderen per niveau. Ze starten in de basisgroep en vervolgens zijn er twee vervolggroepen. De hoogste groep neem ik zelf onder handen. We trainen kinderen van zeven tot achttien jaar, maar de meeste deelnemers zijn tussen de tien en veertien jaar oud. Naast de vrijdagtrainingen vinden er ook regelmatig clinics plaats.”

Professionaliteit
Van Wuyckhuyse wil met zijn keepersschool een stukje professionaliteit en uniformiteit bieden. ,,We willen de kinderen echt in een veilige omgeving naar een hoger level brengen. In augustus starten we weer met de volgende cyclus. Misschien ook wel met nieuwe keeperstrainers. Daarnaast zijn we onlangs een erkend leerbedrijf geworden waardoor we ook stageplaatsen aan kunnen bieden.”

De twintiger kwam via een eindopdracht op het CIOS in aanraking met een keepersschool in Terneuzen. ,,Die franchise kwam met een andere formule waar ik niet achter stond. Daarom ben ik begin 2017 voor mezelf gestart. En daar heb ik geen spijt van”, zo vertelt de doelman van Oostkapelle, in het dagelijks leven fitnesstrainer en keeperstrainer bij JVOZ.”

Amerika
De bovengenoemde werkzaamheden liggen komende zomer weer even stil. Dan gaat hij voor de vierde keer naar Amerika om vijf weken lang training te geven namens de Dutch Soccer School. ,,In 2014 begon ik als keeperstrainer, vorig jaar was ik ‘head coach’. Ik ben nu al in 13 staten geweest, zoals Colorado, Ohio en Texas. Het keepersvak heeft me inderdaad al mooie dingen gebracht.”

www.keepersacademiezeeland.nl