Gijs Gelderland voetbalt in zijn eigen ‘voortuin’

0
106

KOEWACHT –Als B-junior maakte Gijs Gelderland (18) zijn debuut in het eerste elftal tijdens de nacompetitie bij v.v. Koewacht. Inmiddels is hij vaste basisspeler en voetbalt hij de thuiswedstrijden zowat in zijn eigen ‘voortuin’.

“We wonen naast het voetbalveld dat het hoofdveld zo goed als tegen onze voortuin aanligt. Dus dat is lekker handig en vooral heel dichtbij”, zegt de verdediger die sinds zijn zesde op het sportpark aan de Berlaersstraat te vinden is.

“Ik heb tegen Achtmaal en tegen Corn Boys destijds als B-junior meegedaan toen ze me dat vroegen. Daarna mocht ik aansluiten bij de selectie maar koos ik ervoor om toch nog bij de A-junioren te blijven spelen. Dat seizoen heb ik vaak dubbele wedstrijden gespeeld. Na dat  seizoen bij de A’s was het voor mij duidelijk dat ik wel de stap naar de senioren wilde maken. Sinds dit jaar ben ik vast bij de selectie en ook meestal als basisspeler. Dat bevalt prima en persoonlijk ben ik ook niet ontevreden over mijn prestaties en ontwikkeling.”

Gelderland speelt meestal linksback of centraal in de verdediging bij de ploeg die een goede start kende, maar inmiddels zichzelf terugvindt in het rechterrijtje van de 4e Klasse A. “We begonnen goed en daardoor hadden we het gevoel eindelijk onszelf veilig te kunnen spelen zonder een eventuele nacompetitie te hoeven spelen. Maar we kregen daarna een fase met een hoop sterke en moeilijke ploegen als tegenstanders. Toen bleven we verliezen en daardoor stonden we in de gevarenzone helaas. Blessures, schorsingen en afwezigheid van belangrijke spelers zorgde ervoor dat hetgeen in het begin wel lukte, daarna steeds fout liep. Wel jammer natuurlijk maar verklaarbaar.

Zelf zal Gelderland lekker in zijn ‘voortuin’ blijven voetballen. “Ik heb het hier goed naar de zin, ik leer elke wedstrijd nog bij. En ik voetbal vooral voor het plezier. Dat heb ik hier bij de club allemaal. Ik speel in het eerste elftal en wil hier tactisch en technisch een betere voetballer worden. Samenvoetballen met mijn vrienden en proberen dat op een zo leuk mogelijk niveau te doen. Dus ik hoop dat we erin blijven, want dit is wel een mooie klasse en leuk niveau. En een niveau ook waarvan ik vind dat het past bij deze club.”