Gert Jan Westerhout voelt zich thuis op Meihoven

0
101

Gert-Jan Westerhout is aan zijn vijfde seizoen bij Ameide begonnen. De kans dat het dienstverband binnenkort eindigt, is bijzonder klein. Van kleins af aan is Westerhout kind aan huis op Meihoven, waar hij exact weet wat hij heeft.

AMEIDE – De 38-jarige oefenmeester, die woonachtig is in Tilburg, heeft voorlopig geen reden om verder te kijken. ,,Natuurlijk heb ik niet voor niks ooit mijn UEFA A-diploma behaald, maar ik ben nog altijd een beginnende trainer en bij Ameide kan ik nog veel leren. Het is een lekkere omgeving om met de groep en voor mijzelf stappen te zetten in mijn ontwikkeling. Hier kan ik dingen uitproberen, ontdekken wat bepaalde gebeurtenissen doen met een groepsproces’’, vertelt Gert-Jan Westerhout over zijn periode bij de derdeklasser.

Als de ‘vibe en positiviteit uit vorig seizoen’ bij Ameide zijn blijven hangen, voorziet Westerhout een mooi nieuw seizoen. Vorig seizoen strandde de ploeg in de nacompetitie om promotie tegen Zwaluwe. ,,We waren er hartstikke dichtbij. Je ziet als trainer dat de ploeg gewoon hartstikke mooie stappen zet. In mijn hoofd ben ik een topsporter en daarom wil ik er graag het maximale uithalen. We hebben zeker een aantal jongens in de groep die minimaal het niveau van de twee de klasse hebben en enkelen die daar naartoe kunnen groeien.

Maar het belangrijkste vind ik dat we op ‘de Mei’ onverslaanbaar zijn en dat de mensen langs de lijn, de noeste arbeiders uit Ameide, zich herkennen in het elftal. Je bent het uithangbord van je vereniging. Een vereniging, die de mensen hier in het dorp en de directe omgeving trots maakt ’’, vertelt Westerhout. ,,Ik vind het mooi dat ik daar deel van mag uitmaken en heb het gevoel dat ik nog niet klaar ben bij deze club.’’