Berkdijk tegen Dongen beslist in laatste seconden

0
97

Op een heerlijke zaterdagmiddag op Sportpark De Kegelaer ligt het hoofdveld er heerlijk bij en schijnt het zonnetje lekker als het sterrenensemble van Berkdijk Zaterdag 1 aan de aftrap staat tegen vv Dongen. Oud-international Dennis v/d Pennen is weer wedstrijdfit en start in de basis als centrale verdediger.

Na het fluitsignaal begint Berkdijk prima. De eerste kans is voor de jarige Jorg Snoeren na een afgemeten voorzet van Benno van Woensel. Snoeren kopt met zijn knoest hard op het Dongense doel en ziet zijn inzet door de vingertoppen van de goalie uit Dongen over getikt worden. Een corner volgt.Even later is het opnieuw Jorg Snoeren die voor Berkdijk voor gevaar zorgt. Een vrije trap voor de Rood-Zwarten wordt naast het doel van Dongen gejankt. Opnieuw Berkdijk via Thom Koot vanaf de linkerflank.

Thom gooit de bal voor richting de tweede paal, waar Jorg Snoeren de bal terug kopt op Menno Oosterwaal. Menno houdt de bal vast legt de bal terug op Snoeren die hem vervolgens in de korte hoek roeit en opnieuw de sluitpost van Dongen als sta-in-de-weg treft.

Een vrije trap op de helft van Berkdijk, gegeven na een handsbal van Dongen. Dennis v/d Pennen geeft een gruwelijke crosspass op Thom Koot, links voor in de punt van de aanval. Koot controleert de bal, draait om zijn directe tegenstander heen, en kan door de zestien meter binnen. Als een ware Alberto Tomba slalomt Koot door de Dongense defensie en legt de bal perfect af op de inkomende Jorg Snoeren. Snoeren zet zijn maatje 44 tegen het leer en doet het net bollen.

Berkdijk op een 1-0 voorsprong. Snoeren krijgt een een-op-een kans even later en treft opnieuw de uitstekend keepende goalie van de tegenstander. Dongen komt langs zij als de bal in het keepersgebied van Roy Trommelen blijft hangen en van dichtbij binnen getikt wordt. Het is weer gelijk. Berkdijk en Dongen houden elkaar in evenwicht, maar de beleving van de thuisploeg moet nog komen.

Thom Koot bijna met de 2-1 als hij een diepe bal uitstekend inschat.

Koot krijgt de bal over zich heen geplaatst, laat de leren knikker een keer stuiteren en lift daarna de bal op het dak van het doel. Over.

Na een minuut of vijfentwintig wordt centrale verdediger Frank van Halewijn afgetroefd door een fellere spits van Dongen. Trommels komt uit zijn doel maar kan niet voorkomen dat de spits van Dongen de 1-2 tegen de touwen jankt. Op slag van rust is het Menno den Boekhouder die net voor de zestienmeter gevloerd wordt. Een vrije trap voor Berkdijk wordt gegeven door de leidsman en Dennis v/d Pennen legt de bal klaar. V/d Pfff neemt een aanloop en pegelt de bal met zijn volle gewicht snoeihard tegen de touwen. Een gruwelijk genomen vrije trap brengt Berkdijk weer langs vv Dongen.

Direct na rust wordt Rickie Maton gevonden na een diepe bal van de voet van Thom Koot. Maton kan richting het doel, haalt zijn been naar achteren om vol uit te halen op doel, maar wordt geblokt door een inglijdende pee uit Dongen die het schot er uit haalt. Het zijn de bezoekers van vanmiddag die na rust profiteren van slap verdedigen. Een aanval over rechts wordt simpel breed gelegd in het hart van de Berkdijkse defensie, waarna de bal eenvoudig vrij binnen gekegeld kan worden.

Met een 2-3 achterstand wordt Frank van Halewijn gewisseld voor Adri Govers. Dongen loopt niet veel later tegen een rode kaart aan na een overtreding op Menno Oosterwaal. Het is de veteraan V/d Pennen die geblesseerd het veld verlaat voor Aron van Seeters. In de laatste tien minuten van de wedstrijd is het Thom Koot die met zijn grote teen de 3-3 binnen prikt. Na geweldig voorbereidend werk van Jorg Snoeren die vanaf links de bal in de zestien pompt waar Thom Koot met twee verdedigers naast hem het leer achter de keeper van Dongen weet te liften.

Aron van Seeters is even later bijna bij de winnende treffer. Een heerlijke volley in de korte hoek wordt gruwelijk gekeerd door de keeper van Dongen. Berkdijk dringt aan de laatste minuten van de wedstrijd. In de dying seconds is het Joep v/d Hurk die het leer heerlijk over de doelman tegen de touwen werkt. Een meesterlijke treffer van “Joepke” zet Berkdijk na flinke strijd op een 4-3 voorsprong. Met nog een minuut spelen krijgt Dongen drie corners welke uitverdedigd worden. Rechtsback Stephan van Kuijk, beter bekend als Kukel, geeft een buitenaards passje op Thom Koot die de leren knikker snoeihard op de kruising van Dongen vlamt. In de rebound jankt Koot de bal richting het terras van Café Den Dreef.

Na het eindsignaal pakt Berkdijk na een uitstekend slot de volle drie punten en neemt het de positie op de ranglijst over van vv Dongen.

Fiesjat Snoeren en Berkdijk Zaterdag 1 met deze overwinning.

Bron: R.K.V.V. Berkdijk