Genoeg te beleven bij voetbalvereniging Vianen

0
352

Voor VV Vianen staat het huidige seizoen in het teken van de terugkeer. Na een jaar afwezigheid komen de ‘tricolores’ dit seizoen weer met een standaardelftal in actie. In de vierde klasse levert dit wisselende resultaten op, maar die zijn ook tekenend voor de grote krachtsverschillen in de kelder van het amateurvoetbal.

VIANEN – Het opnieuw in competitie brengen van een standaardelftal was een grote wens bij VV Vianen. Immers, een vlaggenschip is doorgaans toch het uithangbord voor een vereniging. Al benadrukt de Viaanse club ook al heel lang dat daar alle teams gelijk zijn. Of het nu de jongste jeugd is of het 35+-elftal. Onder leiding van Marcel Akkerman werd al een half jaar voor aanvang van het huidige seizoen een nieuwe selectie gesmeed. Uit spelers die actief waren in de jeugd, uitgeweken naar lagere elftallen of zelfs naar andere clubs, nadat het eerste team na afl oop van het seizoen 2017-2018 uit elkaar viel.

Akkerman werd door Vianen in een vroeg stadium aangetrokken als nieuwe hoofdtrainer en had zodoende een grote rol in de samenstelling. En inmiddels heeft hij diezelfde selectie ook al maanden onder zijn hoede. In 4G, een afdeling in het district West I, zijn de resultaten wisselvallig. Vianen bivakkeert in het rechterrijtje, waar de verschillen niet zo heel groot zijn. Naar boven toe is dat wel het geval en dat de krachtsverschillen in de vierde klasse groot zijn merkte Vianen ook. Zo werd vroeg in het voorjaar in twee opeenvolgende weken met 6-0 en 0-8 verloren van koploper Hercules.

Maar Vianen wordt zeker niet wekelijks weggespeeld in de poule die bol staat van de streekderby’s. De toeschouwers komen zeer regelmatig aan hun trekken, met doelpuntrijke ontmoetingen als die tegen Elinkwijk (3-3), Odijk (3-3) en de vier 3-2 zeges op SEC (tweemaal), VVJ en Vliegdorp. Kortom, er valt ook genoeg te vieren voor het nieuwe vlaggenschip van de ‘tricolores.’

Bron foto: vv Vianen