Club Van De Week: V.V. D.S.E. keeper Coen Jansen

0
160

Iedereen die in zijn kinderjaren begint met voetballen wil het liefst in de spits staan, doelpunten maken! Want ja, keepen is toch helemaal niet leuk?! Het tegenovergestelde gebeurde bij de 19 jarige Coen Jansen. Vanaf jongs staat hij al onder de lat, en hoe! ‘’Ze hadden niemand die wou keepen dacht jaa dan ga ik wel in de goal staan. En het ging eigenlijk wel prima!”

In alle jaren heeft het regelmatig schijn gehad van een Russisch vuurgevecht richting de goal van Jansen. ‘’Ze mogen van mij schieten wat ze willen, ik gooi me gewoon voor elke bal, zo bijzonder is dat toch niet?!’’  Hij laat het door zijn postuur wat eerder past bij een pijlsnelle linksbuiten zo makkelijk uitzien, maar het is een fenomeen wat je niet vaak ziet. Een sierlijke keeper met een enorm voetballend vermogen. Het is zomaar wat lovende kritiek wat je hoort van mensen langs de kant.

Familie
Een keeper is natuurlijk niks zonder zijn verdediging. Een van de twee vaste waardes centraal achterin is zijn broer Rens. Een bijzondere band tussen twee voetbal fanaten, die beide slecht tegen hun verlies kunnen. ‘’We schelden wel eens op elkaar, maar laten we het erop houden dat het is om elkaar scherp te houden’’ Met twee broers in het eerste elftal verwacht je wellicht dat er dag in dag uit voetbal wordt geademd in huizen Jansen. ‘’Nee joh, mijn vader heeft een bedrijf, daar zijn we veel meer mee bezig:  RC Brandpreventie. Voor alle levering en onderhoud van brandblussers. We hebben ook een mooie website rc-brandpreventie.nl” Ik kap hem snel af, en concludeer dat Coen een veel te intelligente keeper is..

Het team
De jonge keeper hikte vaak tegen een plek in het eerste elftal aan, toen in de zomer van 2018 eerste keeper Bjorn vertrok naar Unitas’30 kreeg hij zijn kans, en die heeft hij (hoe kan het ook anders) klemvast gepakt. ‘’Bjorn is echt een goede gast, en een hele goede keeper. Dit is voor ons beide prima, hij bij Unitas’30 onder de lat en ik in het eerste van D.S.E! Over de sfeer binnen de hoofdmacht van D.S.E. zegt Jansen het volgende: “Het is een team vol vrienden, en dat zie je ook gewoon terug in het veld. We gaan kapot voor elkaar, maar kunnen elkaar ook de huid vol schelden. We drinken achteraf altijd een biertje met het hele team en dan is alles weer goed’’.

Het elftal is erg veranderd en er zitten veel nieuwe gezichten in het eerste elftal, Jansen vervolgt ‘’Met de komst van Cas Nooren en Fabian Coremans zijn we er in de eerste, tweede maar ook in de derde helft flink op vooruit gegaan.’’ Er klinkt een lach en een zucht ik hoor nog zacht: “Ja, die Fabian toch ook he’’

De club
D.S.E. voelt voor veel spelers als thuiskomen in een warm bad. Voor Jansen is dit niet anders hij vertelt hier zelf over ‘’Ik heb in de 13 jaar dat ik rondloop op de club altijd erg veel plezier gehad, er heerst een gezellige sfeer en iedereen kent elkaar. Er worden jaarlijks ook verschillende evenementen georganiseerd en als ik kan, doe ik bijna altijd mee!” Het evenement waar Jansen de hoogste ogen gooit (letterlijk en figuurlijk) is het jaarlijks terugkerende darttoernooi ‘’We darten ook heel veel met het eerste, dat vind ik echt heel leuk. Ik denk dat die van Gerwen al staat te trillen op zijn knieën als hij ziet hoe goed V.V. D.S.E kan gooien!’’

De selectie van het eerste team wordt laatste weken versterkt door de 19 jarige Kjell Hendrickx, een jonge balgoochelaar met een techniek wat ver boven de 4e klasse rijkt. De twee zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden bij D.S.E. ‘’Kjell en ik voetballen al heel ons leven samen, als het niet in het veld is trappen we buiten het veld wel een balletje’’. De twee zijn ook nog beste vrienden. ‘’Ik ben blij dat hij in het eerste staat’’ Ondertussen vallen voor mij alle puzzelstukjes weer in een,  dat is nou typisch de verbroedering binnen D.S.E!

Kampioenschap
Dit jaar kan hij het gelijk flikken, kampioen worden met zijn club! En dat mag van hem groots gevierd worden. ‘’Er zal veel publiek langs de lijn staan, en de nodige fakkels zullen worden aangeschaft om er een onvergetelijke wedstrijd van te maken. Ik verwacht een volle kantine met een DJ, en ik ben bang dat iedereen wel één goudgele rakker gaat nuttigen, Nouja trouwens het zal er niet bij één blijven denk ik. Oh oh oh,  Ik kan echt niet wachten tot zondag!’’

Ambitie
U kent ze vast wel de boeken in de plaatselijke boekenwinkel met groot op de titel Koen Kampioen. Nu rijmt Coen kampioen natuurlijk ook en is het een woordspeling die hij hoe dan ook zondag meer dan eens naar zijn hoofd geslingerd gaat krijgen. Dan is het wellicht zover, dat jongensboek wat Coen in zijn NAC pyjama zat door te bladeren, kan zondag voor hem realiteit worden. En hoe bijzonder is het dat hij deze prestatie in zijn eerste jaar als vaste goalie van het eerste kan behlalen.

Wat zijn ambities volgend jaar zijn: “Poeh, volgend jaar.. Jaa laten we niet te hard van stapel lopen natuurlijk. Als we ergens in de derde klasse handhaven is het prima joh, twee jaar achter elkaar een kampioensfeest A lá D.S.E. zou ik niet eens aankunnen denk ik.’’