Furieuze NAC-fans belagen auto van Kooij met bierblikjes

0
381
Logo NAC Breda

Breda – Na afloop van het spannende Keuken Kampioen Play-Off duel tussen NAC Breda en FC Emmen (1-2) werd Joey Kooij, de scheidsrechter van de avond, het doelwit van een regen van bierblikjes, zo meldt De Telegraaf. Gedurende de wedstrijd was Kooij al het mikpunt van fluitconcerten en vernederende spreekkoren, wat de stadionspeaker ertoe bracht om het publiek in Breda toe te spreken. Na afloop escaleerde de situatie alsnog.

Kooij stond op het punt om het Rat Verlegh Stadion te verlaten, toen boze NAC-supporters zich richtten op zijn auto. De scheidsrechter werd bestookt met bierblikjes, waarna Kooij uitstapte en de menigte toesprak. Een ooggetuige vertelde aan De Telegraaf dat de politie direct kon overgaan tot de arrestatie van een van de daders. De KNVB is op de hoogte gebracht van het incident.

In de eerste helft van de heenwedstrijd van de halve finales waren het de spelers van FC Emmen die de touwtjes in handen hadden. Zij hadden de overhand op NAC, en ze gingen de rust in met een voorsprong van 1-2. Lorenzo Burnet en Ole Romeny waren de gevierde mannen aan de kant van de Eredivisieploeg. De Drentenaren waren vooral in de eerste helft de betere ploeg en wisten dit om te zetten in twee doelpunten. In de tweede helft kwam NAC beter in het spel. Dit leidde uiteindelijk in blessuretijd tot de aansluitingstreffer van Aime Omgba.

Na afloop ontstond er enige ophef over dit tegendoelpunt, aangezien NAC een hoekschop toegekend kreeg die eigenlijk geen hoekschop bleek te zijn. Jeroen Veldmate zou de laatste speler zijn geweest die de bal had aangeraakt, maar hij was zich van geen kwaad bewust. “Het is erg zuur voor ons, maar ze doen het niet expres. Uiteindelijk moeten we altijd naar onszelf kijken”, reageerde trainer Dick Lukkien hierop. De returnwedstrijd vindt plaats op zaterdagavond in Emmen.

Klik op NAC Breda voor de laatste artikelen over de club.
Klik op NAC Breda voor meer informatie over de club.