Frans de Bruyn zit goed bij Lekvogels

0
387
Frans de Bruyn Lekvogels

Lekvogels is kerngezond. De dorpsclub uit Lexmond heeft het op alle gebied goed voor elkaar. Slechts de ontwikkeling van het eerste elftal stagneert. Met de ervaren bestuurder Frans de Bruyn kijken wij rond binnen de club.

LEXMOND – Frans de Bruyn (65) groeide op in Acquoy en voetbalde bij Asperen. Daar voetbalde hij samen met Karel Bel, maar ook met Jenno van Ekeren. ,,Jenno is met zijn makelaardij en verzekeringen in de sponsoring zeker zo gek als ik. Net als wij sponsort hij ook vijftien clubs. Ik zit nu goed bij Lekvogels. Een prima club met een mooi sportcomplex.” De enige club ook met een duplotribune, die op twee velden is gericht.

In 1982 begon De Bruyn in Lexmond een winkel in ijzerwaren, met name gericht op wat hij noemt ‘het boerengerief’. Het was ook het moment dat hij als sponsor bij Lekvogels terechtkwam. Later schoof zijn handel op richting de bouwwereld en installateurs. In 2008 ging hij zich focussen op Steenplaza, een onderneming gericht op de aanleg van de tuin. In 2019 deed hij een stapje terug en verkocht zijn kindje langs de Rijksweg in Lexmond.

Toen zijn nu 19-jarige zoon Tom bij Lekvogels ging voetballen, raakte De Bruyn betrokken bij de club. Tom bleek geen supertalent en schopt nu zijn balletje bij het tweede team van de ‘vogels’. ,,Ik zag Tom lang niet altijd voetballen, want de zaterdag was een belangrijke dag voor mijn bedrijf. De laatste jaren kreeg ik meer tijd en ben ik begeleider geweest van de teams waarin hij speelde. Lekvogels beschikt over een goed JO19-team, dat al jaren in de hoofdklasse uitkomt.” 

 

Plafond

De Bruyn trad zelfs toe tot het bestuur. Hij had de portefeuille algemene zaken en houdt zich nu bezig met technische zaken en stelt voor de thuiswedstrijden de scheidsrechters aan. Ook laat De Bruyn zich zien bij regioclubs als SteDoCo, SC Everstein, LRC Leerdam en SV Meerkerk. ,,Maar ik kan niet alle clubs bezoeken die Steenplaza sponsort.”

Ondanks het goede jeugdteam wil het bij het eerste elftal van Lekvogels maar niet vlotten. ,,Wij moeten oppassen dat wij na volgend seizoen niet naar de nieuwe vijfde klasse degraderen. De hoop is dat ons goede jeugdteam er een keer honderd procent voor gaat. Mogelijk willen zij eens zien waar hun plafond bij het eerste elftal ligt. Wat ze missen is een leider, liefst een ervaren speler in elke linie.”

Frans de Bruyn sluit zich niet af voor de politiek. ,,In kleine kernen als Lexmond wordt niet ontwikkeld. De focus ligt vooral op Vianen en Leerdam. Geen nieuwbouw in ons dorp en dat is slecht voor het verenigingsleven, de kerken en de winkels. Gelukkig zijn de voorzieningen er nu nog, maar voor hoelang.” De voetbalclub heeft volop bestaansrecht. ,,Wij kunnen er bij Lekvogels nog wel wat meiden bij hebben. In dit dorp is er een keuze tussen voetbal, korfbal en nog acht verenigingen. LKV Het Bosch (korfbal) heeft ruim 200 leden en dat is prima. De meiden hebben natuurlijk keus uit meerdere sporten.”

Klik hier voor meer informatie over Lekvogels
Klik hier voor meer artikelen over Lekvogels