Danny Weber gaat door bij Krabbendijke zolang hij er lol aan beleeft

0
364
Danny Weber-Krabbendijke

Degraderen en direct weer kampioen worden. Het is niet veel ploegen gegeven. Naast Serooskerke in de derde klasse, wist een niveau lager ook v.v. Krabbendijke het kunststukje te realiseren. Tot grote tevredenheid van routinier en aanvoerder Danny Weber.

“We hadden te maken met een aantal jongens die hadden besloten ermee te stoppen en begonnen met een relatief jonge selectie aan het seizoen. Dus het was afwachten hoe we de boel op de rit zouden krijgen, maar dat is boven verwachting goed gelukt. Als je team intact blijft is het veel meer vanzelfsprekend om na een degradatie de rug te rechten en vol voor de titel of promotie te gaan het seizoen erna. Nu niet, dus maakt dat de prestatie misschien wel extra knap.”

Inmiddels heeft de 38-jarige Weber er al tweeëntwintig seizoenen in de hoofdmacht van de Bevelandse dorpsclub opzitten en daar komen er als het aan hem ligt nog een aantal bij. “Ik heb als zestienjarige mijn debuut gemaakt en sindsdien ben ik altijd wel bij de selectie gebleven. In die periode heb ik al van alles meegemaakt, tweede, derde én vierde klasse gespeeld,  trainers zien komen en gaan en een hoop spelers zien passeren. Ik heb echter nog altijd enorm veel plezier in het spelletje en ben competitief ingesteld, dus zolang ik er lol aan beleef én zolang ik fit blijf dan ga ik zeker door hier.”

Voor het woordje ‘hier’ is veelzeggend, want Weber is op zijn plek bij de club waar hij als kind ooit begon aan de Nieuwlandsestraat. Kansen om hogerop te gaan spelen kwamen geregeld voorbij, maar nooit hapte hij toe. “Heb het wel eens overwogen, maar toch besloot ik altijd om te blijven. Hier wist ik wat ik had, speelde ik ook altijd en had vooral heel veel plezier. De gezelligheid die er heerst en ook de diversiteit qua leeftijden in onze huidige selectie daar geniet ik van. Leuke gesprekken en op zijn tijd eens een dolletje maken. Het houdt me ook jong en dat is leuk.”

Weber begon aanvankelijk als spits, maar kwam al snel achter de aanvallers te spelen als spelverdeler. Met vierentwintig treffers was hij goed voor een kwart van de doelpuntenproductie. “Ik ben een liefhebber en wil belangrijk zijn. Dat is dit seizoen nog vrij behoorlijk gelukt haha.. Lekker voetballen, veel aan de bal zijn en met assists, coaching en met goals waarde hebben. Het is jammer dat het seizoen erop zit en kan niet wachten tot het weer begint. De derde klasse met deze relatief jonge groep wordt een mooie uitdaging. En voor mezelf ook om te zien of ik het fysiek kan bijbenen. We gaan voor handhaving, dat wordt nog een fikse klus al heb ik er zeker vertrouwen in.”

Klik op vv Krabbendijke voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Krabbendijke voor meer informatie over de club.