Frank van Driessche al 50 jaar op zijn plek bij SDO’63

0
365

De 59-jarige Frank van Driessche is woonachtig, samen met zijn vrouw, in Lamswaarde en voldoet zijn functie bij de club als Voorzitter van SDO’63. Wij spraken met hem over zijn verleden, carrière als voorzitter en de toekomst van de club.

Verleden
Frank is begonnen bij SDO’63 toen hij negen jaar oud was. “Toen mocht je voetballen vanaf negen jaar, vanaf dat het mocht begon ik gelijk met spelen.” Nu zit hij inmiddels alweer 50 jaar lang bij SDO’63. Frank is zowel in de jeugd als in het eerste van SDO’63 actief geweest. Verder heeft Frank later in zijn carrière als speler nog gespeelt in het tweede en in het derde elftal van SDO’63.

Frank vertelt dat hij altijd al heeft gewoond in Lamswaarde. “Ik voetbalde zelf altijd heel erg graag, en hier in Lamswaarde had je maar één club en dat was SDO’63. Dus dat was een vrij logisch keuze.” Je zat hier op de lagere school en als je ging voetballen dan deed je dat bij SDO’63 vertelt van Driessche. Verder vertelt hij dat het in zijn tijd niet zomaar naar een andere Voetbal Clubs ging. “Dat deed je gewoon niet.” Destijds waren er nog veel kinderen dus het was niet zo moeilijk om jeugdelftallen te vormen.

Carrière
Binnen de club heeft van Driessche een aantal functies gehad. Zo vertelt hij dat hij jeugdtrainer en jeugdsecretaris is geweest bij SDO’63. Ook is Frank trainer van het eerste team geweest. “Eigenlijk heb ik zowat alle functies binnen de club doorlopen.” Frank was altijd al actief bij de club en vooral bij het eerste elftal. Toen kreeg hij op gegeven moment kans om de voorzitter te worden van SDO’63. “Dat was wel een uitdaging voor mij. Het is nogal wat om Voorzitter te zijn van een kleine Voetbalvereniging. Zeker in deze tijd vraagt het wel wat meer dan 40 jaar geleden toen er nog spelers genoeg waren en minder activiteiten. Voor de jongeren zijn er tegenwoordig zo veel mogelijkheden. Mensen zijn meer individualistischer geworden en dat maakt het voor teamsporten wat lastiger.”

Toekomst
“Wij proberen in ieder geval onze seniorenteams op de been te houden. Dat zijn er op het ogenblik twee.” Verder vertelt frank dat ze lang geleden 5 seniorenelftallen hadden en één zaterdag elftal. Maar door de tijd ingehaald is en er minder actieve leden zijn, zijn er in het heden maar 2 seniorenteams waarmee ze vol op bezig zijn om te zorgen dat voor het eind van het seizoen de Seniorenteams weer goed op de been te krijgen. Het bestuur zorgt er ook voor dat er goede begeleiding is. ”Er is pasgeleden nog een Nieuwe trainer aangetrokken die ervoor moet gaan zorgen dat het eerste elftal van SDO’63 weer op de been komt te staan. Danny Magito is een goede trainen met veel ervaring en trainings papieren. SDO’63 is een club met een grote betrokkenheid. Er is een goede sfeer en veel gezelligheid.’’