Floor en Denise zeer tevreden over RKDVC Drunen

Denise van Gessel (26) en Floor van Baaren (34) spelen nu een paar seizoenen bij RKDVC. Het huidige seizoen kent een wat moeilijke start, maar toch benoemen de dames, die pas kort bij de Drunese club spelen, voornamelijk de goede sfeer.

Ondanks het leeftijdsverschil tussen de dames komen ze nog aardig met elkaar overeen. Beide spelen ze pas een paar seizoenen voor de club uit Drunen bij de Dames1. Uiteraard hebben de vele lockdowns en onderbrekingen het voetbal geen goed gedaan. Ondanks dat heeft Floor toch een goede indruk gekregen van de club: “Ook al heb ik door corona nog geen tien competitiewedstrijden kunnen spelen bij RKDVC, ben ik toch erg onder de indruk van de goede sfeer binnen de club.”

mandemakers banner

Ervaring

Dat beide dames ervaring hebben met alle voetbaljaren is wel duidelijk. “Het voetbal is met de paplepel ingegoten. Op mijn elfde maakte ik mijn debuut bij de dames, ondertussen werd ik ook gescout voor de KNVB waar ik alle leeftijdscategorieën heb doorlopen. Zo ben ik ook nog eens voor het Nederlands elftal O17 uitgekomen”, vertelt Denise. Ook Floor gaat al even mee in de voetbalwereld. “Op mijn zesde ben ik begonnen met voetballen bij tegenwoordig HHC’09. Hier heb ik mijn hele jeugd gevoetbald, maar toen ik naar de senioren ging ben ik naar Haarsteeg gegaan, waar ik tien jaar heb gespeeld. Nadat ik twee jaar niet meer heb gevoetbald begon ik het toch wel erg te missen, waardoor ik twee jaar geleden bij RKDVC beland ben.”

Zoete smaak

Buiten het voetbal wordt er door Floor en Denise ook ontzettend hard gewerkt. Zo heeft Floor een kleine drie jaar geleden de Multivlaai overgenomen in de Bossche Hinthamerstraat. “Zes dagen in de week verkoop ik heerlijke taarten, macarons en bonbons. Op zondag is de winkel gesloten, zodat ik lekker kan voetballen”, aldus Van Baaren. Dit staat uiteraard los van het voetbal, maar laat wel een bereidheid om hard te werken zien. De zoete smaak van het voetballen wordt bij beide ervaren. Zo zegt Denise: “Ik kan mijn ei erin kwijt en ik vind het leuk om in teamverband te spelen.” Ook Floor benoemt het teamverband als pluspunt: “Wat ik zo leuk vind aan het voetballen is dat je echt met een team samen strijdt voor het resultaat en dat je daarna dan gezellig de hele zondagmiddag met elkaar in de kantine zit.”

Tegenslag

Helaas gaat het voor de dames één niet heel goed. “We begonnen het seizoen goed en draaiden bovenin mee, daarna ging het helaas wat minder en verloren we wat wedstrijden waardoor we nu in de middenmoot staan”, vertelt Van Gessel. Desondanks geven ze wel aan vastberaden te zijn: “We willen hier de eerste wedstrijd na de coronastop, 20 februari, verandering in te brengen. Momenteel staan we op de zesde plaats, maar we moeten eigenlijk wel bij de top drie kunnen eindigen”, aldus Floor. Echter neemt dat voor hen het plezier niet weg. Beide zijn nog altijd zeer lovend over zowel de club als het team en vinden veel plezier in het Drunese voetbal.

Trainer

Over één persoon geven beide dames aan zeer lovend te zijn: Mark van Heeswijk. Als trainer bij RKDVC van het eerste damesteam en kantinebeheerder zet hij zich in voor een verbeterd spel. “Naast dat Mark de kantinebeheerder is, is hij een erg gedreven en fanatieke trainer. Waar je bij sommige verenigingen nog wel eens ziet dat de vrouwenteams een beetje een ondergeschoven kindje zijn, zie je dat dat mede door de inzet van Mark bij RKDVC toch wel anders is”, vertelt Floor.

Klik hier voor meer informatie over RKDVC.
Klik hier voor meer artikelen over RKDVC.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.