Feyenoord staat weer voor een hoog niveau

0
116
De Kuip Feyenoord horizontaal

De 16e landstitel voor Feyenoord is een feit. Deze titel betekende voor Arne Slot zijn eerste hoofdprijs als trainer. Bij AZ werd hij geloofd om het goede spel, maar kwam het nooit tot een beloning van zijn goede werk. Vorig jaar bereikte hij de conference league finale met Feyenoord, maar deze ging helaas verloren.

De kampioenswedstrijd begon met het uitrollen van het grootste spandoek ooit in de Eredivisie. Het indrukwekkende werk was maar liefst 550 meter lang en 11000 vierkante meter groot. Met deze prestatie is het doel van supportersverenigingen FSV De Feijenoorder, FRFC1908 en De Noordzijde bereikt.

Of Feyenoord kampioen zou worden, was lange tijd niet de vraag. Wanneer de landstitel gepakt zou worden, dát hield de mensen in Rotterdam en omstreken vooral bezig. Na de overwinning van PSV bij Sparta en de derbyzege van Feyenoord op Excelsior, kon Het Legioen eindelijk een rode cirkel zetten: Feyenoord-Go Ahead Eagles op zondag 14 mei 2023. Een opmerkelijke datum voor de Rotterdammers, want precies zes jaar geleden veroverde zij voor het laatst het kampioenschap.

Feyenoord is met 79 punten uit 32 wedstrijden dus officieel kampioen geworden. Momenteel staan ze met acht punten voorsprong op de eerste plek, een niet te overbruggen gat voor PSV. Mochten de rotterdammers in de laatste twee wedstrijden nog vier punten halen, verbeteren zij hun eigen puntenrecord in de Eredivisie.

Het landskampioenschap levert volgens aanvoerder Orkun Kökçü meer op dan alleen de schaal en Champions League-voetbal. ‘Feyenoord staat weer voor een hoog niveau, voor alles wat hoort bij een topclub.’ Precies de plek waar de club uit Rotterdam zuid altijd weer hoopte te staan.

Toch is de deelname aan de Champions League zeker niet iets onbelangrijks. Voor het eerst sinds het seizoen 17/18 is de deelname weer veilig gesteld. Dat jaar werd Feyenoord in een poule met Manchester City, Napoli en Shaktar Donetsk vierde. Feyenoord pakte op de laatste speeldag de enige drie punten tegen Napoli.

Vandaag gaan de spelers en supporters van Feyenoord de titel uitgebreid vieren. De Coolsingel stroomde om 6:00 al vol en twee uur later staan er al honderden supporters.

Klik op Eredivisie voor meer artikelen over de Eredivisie.
Klik op Eredivisie voor meer informatie over de Eredivisie.