Ferdie Vroegop van Krabbendijke vertelt over zijn elftal

Vandaag gaan we in gesprek met Ferdie Vroegop van Krabbendijke. Ferdie is 24 jaar een werkzaam als HR-medewerker. Vroegop is pas op latere leeftijd begonnen met voetballen, maar kan nu eigenlijk niet meer zonder.

De 24-jarige is pas in 2016 begonnen met voetballen bij VV Kloetinge. Dit heeft hij twee jaar gedaan. In 2021 was hij weer begonnen met het spelletje. Nu bij VV Krabbendijke. We vroegen aan Ferdie om zich kort voor te stellen. ‘’Ik ben Ferdie, ik heb geen balgevoel en zeer weinig spelinzicht. Verder beschik ik wel over een versnelling, snelheid en werklust. Tot slot moet ik mijn voetballende kwaliteiten compenseren met mijn fysiek.”

‘’Mijn rol binnen het team is een echte stormram. Ik houd van druk zetten en de verdedigers gek maken. Het liefst laat ik de verdedigers naar mijn hakken kijken. Ik speel graag in de combinatie, maar vaak speel ik ook op de counter met mijn snelheid. Helaas heb ik vorig jaar niet veel kunnen spelen door een overbelaste lies. Dit seizoen ben ik van plan dit allemaal goed te maken. Ik ben lekker fanatiek en wil absoluut niet verliezen. Mijn motto luidt dan ook: Winnen is belangrijker dan meedoen.’’

 

Ook vroegen we Ferdie hoe hij bij dit elftal terecht is gekomen. ‘’Ik ben via een goede vriend genaamd Floris Wielard bij VV Krabbendijke terechtgekomen. Wij hingen graag in de sportschool, we zijn nu van echte gymrats naar voetballiefhebbers gegaan. Floris vroeg een keer of ik een keer mee wilde trainen. ‘Nouja is goed’, zei ik. Na de allereerste keer trainen wist ik eigenlijk al dat ik dit vaker wilde en nu kan ik niet meer zonder. Ik ben later aangesloten bij dit elftal, maar mij is verteld dat dit vriendenteam in een dronken bui is ontstaan.’’

Volgens Vroegop is dit het leukste team van Nederland. ‘’Wij zijn teamplayers, gaan er altijd voor de volle 100% voor, alleen winnen we niet echt. We blinken echter wel uit in de derde helft.’’ Wat het team echt uniek maakt is volgens Ferdie de diversiteit. ‘’We hebben 50+’ers, we hebben een paar dames, biertanken, worstenmannetjes en fitnessgoeroes in het team. Zelf behoor ik tot de laatste categorie. Ik ben me nu aan het voorbereiden op mijn eerste bodybuilding wedstrijd voor komende 25 september.’’

 

Tot slot vroegen naar verschillende hoogte- en dieptepunten. ‘’Het dieptepunt was eigenlijk wel bijna heel vorig seizoen. We waren te hoog ingedeeld, waardoor we bijna alles verloren soms zelfs met dubbele cijfers. Het klinkt misschien gek, maar dit is eigenlijk ook een hoogtepunt geweest. Ondanks de vele en zware nederlagen bleven we elke zaterdag weer strijden op zoek naar die spaarzame punten. En deze kwamen er ook af en toe, zo hebben we er enkele keren een gelijkspel weten uit te slepen. We mochten zelfs één keer de drie punten mee naar huis nemen. Helaas hebben we net niet het programma gewonnen voor het slechtste team van Nederland’’, sluit Ferdie af.

Klik op Krabbendijke voor de laatste artikelen over de club.
klik op Krabbendijke voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.