FC Dauwendaele: de voetbalvereniging voor iedereen

0
391

Het complex van FC Dauwendaele aan de Kruitmolenlaan is de laatste jaren aanmerkelijk opgeknapt. Er ligt sinds veertien jaar een kunstgrasveld dat een aantal jaar geleden geheel is vernieuwd.

FC Dauwendaele beschikt ook over een compleet toegerust kleedkamergebouw met een overdekte tribune. De bouw hiervan mede door de inzet van een select groepje vrijwilligers tot stand gekomen.

De club neemt een centrale plaats in de wijk in en wil daarom aan iedereen de mogelijkheid bieden lekker te kunnen voetballen. Seniorenvoetbal (mannen en vrouwen), jeugdvoetbal (jongens en meisjes vanaf 5 jaar), G-voetbal, 45+ voetbal én walking voetbal; iedereen kan bij ‘FCD’ terecht. Want naast de wedstrijden en toernooien organiseert de club ook activiteiten als (kinder)bingo, Halloween,  Sinterklaasviering voor de allerkleinsten, Oktoberfest voor de senioren, FIFA-toernooien, een “pubquiz”, en een meerdaags jeugdvoetbalkamp.

Een deel van deze activiteiten is voor de leden, maar een deel kent een ‘open inschrijving’ en is voor alle belangstellenden toegankelijk. Daarnaast vervult ‘FCD’ een wijkfunctie. De club participeert in wijkactiviteiten, organiseert clinics op scholen en andere belangstellenden, participeert bij Cruijffcourt-toernooien en is de initiatiefnemer en eerste organisator van het jaarlijks terugkerende Wijkfeest Dauwendaele.

Kortom, een mooie vereniging met een typisch wijkkarakter waar voor iedereen wel een plaatje is! Iedereen is van harte welkom om een paar keer mee te komen trainen met één van onze teams, als vrijwilliger, als supporter, voor een voebalclinic of een andere gezamenlijke activiteit.

Voor meer inlichtingen over de mogelijkheden bij FC Dauwendaele:  Mail naar fcd@zeelandnet.nl, bel naar het clubhuis op telefoon 0118-611363 (clubhuis geopend op dinsdag- en donderdagavond en op zaterdag) en/of kijk op www.fcdauwendaele.nl of op onze eigen Facebookpagina. En aarzel vooral niet gewoon langs te komen. De koffie staat voor u klaar in het clubhuis aan de Kruitmolenlaan 123 in Middelburg!