Familie Van Wijnen: ‘DFC is een echte familieclub’

0
209

De 45-jarige Arno en tien jarige Joey van Wijnen zijn vader en zoon. Arno is actief als jeugdtrainer en houdt de website en social media bij. Joey is sinds de kabouters actief als voetballer en speelt nu in de JO11-2. Er bestaat maar één club voor de mannen; de familievereniging DFC.

XtraParts_251875_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

Vandaag zijn we in gesprek met Arno en Joey van Wijnen. Samen zijn ze actief bij DFC, vader Arno als trainer van het team waar zijn zoon in speelt. Ook is hij actief als organisator van het DFC-paaskamp, heeft hij in het verleden ook leidinggegeven aan het eerste elftal én is hij ook nog actief als website- en social mediabeheerder. Hij is dit jaar veertig jaar lid van DFC en voor zijn inzet bij de jeugd heeft hij vanuit de club een zilveren waarderingsspeld gekregen. Arno heeft zelf ook nog gevoetbald. Zijn laatste jeugdjaar mocht hij in het hoogste jeugdelftal keepen, waarna hij een overstap maakte naar de veteranen.  Zoon Joey is actief als voetballer, al sinds de kabouters. Sinds dit seizoen voetbalt hij in de JO11-2.

Goede eigenschappen
Vader van Wijnen geeft als beste eigenschap over zijn zoontje aan: ‘’De beste eigenschap is dat hij nooit opgeeft in het veld. Hij is een echte verdediger en altijd aanwezig op de training.’’ Één van zijn slechtste eigenschappen is het luisteren. De leeftijd plus het feit dat hij als vader training geeft aan Joey maken dat soms ook lastig voor hem. Joey geeft aan over zijn vader: ‘’Het beste aan hem is dat hij zo ontzettend veel doet voor DFC. Maar voor mij is het ook lastig dat hij mijn trainer is.’’

Over de ‘’loopbaan’’ van Joey zegt zijn vader: ‘’Carrière is een groot woord. Ik ben vooral blij dat het team ondanks de jonge leeftijd al heel lang bij elkaar is en dat plezier voorop staat bij deze groep.’’ Joey geeft aan dat hij wel eens verhalen van vroeger heeft gehoord over zijn vader. Zijn pa heeft lang de jeugd getraind en doet dit nu nog steeds. Zo heeft Arno op Eredivisie-niveau gecoacht in de JO15. 

 

Bekerfinales
In de lange carrière van de 45-jarige jeugdtrainer heeft hij vele hoogtepunten meegemaakt. Een bekerfinale is hem het beste bijgebleven: ‘’In de jeugd met de A1 heb ik de bekerfinale van de KNVB-beker mogen spelen, helaas verloren wij na strafschoppen.’’ Een teamreisje staat nog vers in het geheugen. ‘’Ook de reis naar AC Milan met de jeugd was zeker een hoogtepunt. Bij de senioren heb ik als leider de promotie naar de eerste klasse meegemaakt.’’ Helaas is er ook één treurig dieptepunt wat hem is bijgebleven. ‘’Dat is het verlies van een teamgenoot op jonge leeftijd in de JO13.’’ Ook bij Joey heeft leuke dingen meegemaakt: ‘’Alle paaskampen en het bereiken van de halve finale van de KNVB beker. Ook het teamuitje aan het einde van het seizoen is altijd leuk.’’ Zijn dieptepunt is dat hij lang niet kon voetballen door corona.

SlagerijGelderblom_251966_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

Voor de vader en zoon is er maar één club; DFC. Arno is daar opgegroeid en al zijn vrienden komen van de club. Zijn vader was vroeger al leider en van Wijnen vindt het mooi dat hij in de voetsporen van zijn vader kan treden door zelf zijn eigen zoon training te geven. ‘’DFC is voor mij familiegevoel. De meeste mensen waar ik mee ben opgegroeid in mijn jeugd en die toen voor mijn klaar stonden, lopen hier nog steeds rond. Nu mag ik die taak op mij nemen om me in te zetten voor de jeugd van de club.’’ Bij Joey heerst dit gevoel ook: ‘’Ik vind het vooral leuk om met mijn voetbalvrienden samen bezig zijn bij DFC. Niet alleen voetballen maar ook samen op paaskamp, vier dagen feesten en weinig slapen. Dat vind ik leuk aan de vereniging. Bij DFC doen we niet alleen aan voetbal maar ook activiteiten naast het voetbal.’’

Klik voor meer informatie over DFC.
Klik voor meer artikelen van DFC.