Extra interview V.V. D.S.E: In gesprek met ‘De Faab’

0
167

Ik was klaar met de week, mijn taak was voldaan. 3 interviews die erg leuk opgepakt zijn! Ik voelde mezelf als het vis in het water en kon haast niet lopen door alle veren in mijn kont. Tot de telefoon ging ‘tring’ ‘tring’ ik zag groots staan Jeffrey Mathijssen dus nam snel op. ‘’Hey, even een vraagje zou je Fabian ook wellicht kunnen interviewen? Die moeten we namelijk tevreden houden, anders is de kantine binnen een jaar failliet.’’ Okee, dan maar een extra interview dacht ik..

Cas Nooren waarschuwt mij gelijk als ik contact wil zoeken met Fabian. Cas: ‘’Hoe laat wil je bellen?’’ Ik reageer met dit zal waarschijnlijk rond een uur of 10;00 ‘sochtends zijn. Cas: “Jaa dat is meestal een slecht tijdstip bij de Faab, dan zit die net in het plaatselijke café van Etten-Leur, De Klomp!”

Familie
Het voetbal werd hem al met de paplepel ingegoten, zijn vader Corné is namelijk trainer van Unitas’30 zaterdag 1, en heeft ook wel de bijnaam ’De Leurse generaal’ Fabian kreeg op tactisch vlak alle aanwijzingen van een van de aller grootste voetbalprofessoren die Etten-Leur telt. Dit betaalt zich nu allemaal uit. Een plek in het eerste van D.S.E is niet misselijk, toch?

Jeugd
Als een klein jochie was Fabian al actief bij D.S.E. hij had een haardos waar Elsa van de film Frozen jaloers op kon zijn, maar kon wel bijzonder goed voetballen. Fabian zocht na 7 jaar sportief een stap hogerop en kwam bij Unitas’30 terecht. Hier stond hij altijd in de hoogste jeugdteams, maar toen hij de overstap naar de senioren mocht maken. Koos hij voor een terugkeer naar D.S.E.
tegenwoordig staat hij als rechtshalf in het eerste team, en staat iedere wedstrijd aan de aftrap.
Als ik hem vraag wat zijn kwaliteiten zijn: ‘’Slim, knap, bijzonder gespierd.. Moet ik nog even doorgaan?” De moed zakt in mijn schoenen en geef de hoop op een serieus interview wederom op..

Wie is ‘De Faab’
Fabian is eigenlijk altijd de rust zelve, een man van weinig woorden. Maar zoals het oude spreekwoord luid ‘Stille wateren hebben diepe gronden’ komt dit ook overeen met Fabian. ‘’Jaa, ik hou wel van een keertje stappen, ook lust ik wel eens een koud biertje.’’
Fabian is een vaste gast in het nachtleven van de stad Breda. Hier dartelt hij rond bij alle nachtclubs, en helpt bij de meeste cafés na sluitingstijd de deuren dicht te doen. Zijn nachtleven bestaat ook uit een ander belangrijk aspect: het vrouwelijk geslacht. Fabian probeert met zijn grootste charmes en imposante torso de vrouwen om zijn vinger te binden. ‘’Het lukt alleen niet altijd, dat is wel zonde.’’

Hoogtepunt
De meeste spelers kiezen voor een sportief hoogtepunt met bijvoorbeeld een prachtig kampioenschap, of een grandioze overwinning. ‘’Nou, mijn hoogtepunt was denk ik de party bus terug na de wedstrijd tegen BSC. Mooi was dat jonge. We wonnen de wedstrijd in de laatste minuut , de sfeer was optimaal toen!’’ Iedereen binnen de club concludeerde het al maar ‘Faab’ meldt zich niet snel af voor een avond bomvol gezelligheid. ‘’Nou ik denk dat er iets mis is met mijn navigatie, als ik intyp dat ik naar huis wil, stuurt die mij altijd naar het dichtstbijzijnde café. Misschien dat daar het probleem zit.’’

Kampioensfeest
‘’Okee je mag best weten, ik ben niet vaak serieus maar ik ben echt heel zenuwachtig voor zondag’’ Ik begrijp hem, en besef dat het een hele spannende wedstrijd wordt. Ik reageer met, verwacht je dan dat je de wedstrijd gaat verliezen? “Ooh de wedstrijd.. Nee joh, ik ben zenuwachtig voor het kampioensfeest. Er zal veel van mij verwacht worden hoor. Maar de gehele dag moet een teamprestatie worden, van het eerste fluitsignaal tot het bittere eind, zijn we een team, zijn we V.V. D.S.E!’’