Excelsior Maassluis slaat slag op transfermarkt

0
235
excelsior-maassluis-yael-eisden

Yaël Eisden is na Steven Sanchez Angulo de volgende belangrijke versterking van Excelsior Maassluis voor komend seizoen. De 29-jarige inwoner van Rotterdam komt over van TEC uit Tiel. Eisden tekende aan de Lavendelstraat een contract voor één seizoen.

Eisden zegt blij te zijn met zijn overstap naar de Tricolores, die in de tweede divisie nog hevig strijd leveren tegen degradatie. “Ik wilde graag weer wat dichterbij huis gaan voetballen en heb via mijn oud-ploeggenoot Daan Blij goede verhalen over de club gehoord.”

 “Na gesprekken met technisch manager Niels Redert en trainer Steye Jacobs was ik er dus snel uit en heb ik onwijs veel zin om voor deze club, die een duidelijke visie heeft, uit te komen.”

Eisden begon zijn voetbalcarrière bij de amateurs van Spartaan’20 in Rotterdam. Via de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam maakte hij de stap naar het eerste elftal van de Kasteelclub waarmee hij kampioen van de eerste divisie werd. Vervolgens speelde Eisden voor Helmond Sport en RKC Waalwijk, waarna hij buitenlandse avonturen aanging in Letland en Griekenland. De afgelopen anderhalf jaar draagt hij het shirt van TEC uit Tiel. “Met Yaël halen we een ervaren middenvelder in huis. Hij is multifunctioneel inzetbaar en kan spelen als controlerende middenvelder, maar ook als verdediger.”

Excelsior Maasluis lijfde al eerder Steven Sanchez Angula van IJsselmeervogels in. De 30-jarige multifunctionele speler verbond zich tot medio 2024 aan de club van sportpark Dijkpolder. Sanchez Angulo kan op meerdere posities in de aanval uit de voeten. Hij speelt al lang in de top van het amateurvoetbal.  Na de jeugdopleiding van ADO Den Haag te hebben doorlopen verkaste de geboren Columbiaan naar RKAVV in Leidschendam. Op sportpark Kastelenring was Sanchez één seizoenen actief. Daarna droeg hij zes jaar het shirt van Katwijk. IJsselmeervogels haalde hem twee seizoenen geleden naar de rode kant van de Westmaat in Spakenburg. Bij de ‘Rooien’ was hij afgelopen clubtopscorer en ook dit seizoen is de produktiefste ‘Vogel’. “Ik wilde dichterbij huis gaan voetballen op ene goed niveau. Excelsior Maassluis past perfect in dat plaatje.”

“Ik hoop met attractief voetbal en teamspirit mooie tijden te kunnen beleven bij deze club.” “We waren op zoek naar een ervaren aanvaller die tevens multifunctioneel inzetbaar inzetbaar is in de voorste linie”, reageert Niels Redert op de komst van Sanchez. “Steven is een behendige snelle en scorende speler die de afgelopen jaren zowel voor Katwijk als IJsselmeervogels voor veel gevaar heeft gezorgd.” Van de huidige selectie vertrekken vooralsnog alleen Tobias Kleijweg en Omar El Baad. Kleijweg trekt komend seizoen het shirt aan van Spakenburg, El Baad gaat voor een avontuur op sportpark De Krom van Katwijk.

Klik op Excelsior Maassluis voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Excelsior Maassluis voor meer informatie over de club.