Etienne van Veen GSC/ODS 3:  “Ik heb vroeger niet het maximale gehaald uit mijn kwaliteiten”

0
386
Etienne van Veen-GCS ODS

Etienne van Veen is 23 jaar oud en voetbalt bij GSC/ODS 3. De pas 23-jarige heeft al bij verschillende clubs gespeeld en beleefd veel plezier aan voetbal. Ondanks dat, leeft bij hem het gevoel dat hij niet het maximale uit zijn talent heeft gehaald. Inmiddels heeft hij dit losgelaten, maar het blijft hem wel bij.

Even voorstellen
Etienne van Veen is 23 jaar oud en woont in Dordrecht. Hij studeert aan de Hogeschool Rotterdam, waar hij SportMarketing&Management doet. Naast de focus op zijn studie drinkt Etienne graag een drankje met zijn vriendin en vrienden. Ook houdt hij ervan om lekker te eten en te winkelen. Verder staat hij graag in de sportschool en op het  voetbalveld. Het voetballen zat er van jongs af aan al in. Hij voetbalde namelijk vroeger al iedere dag buiten op straat of in voetbalkooitjes.

Carrièreverloop
Etienne begon met voetballen bij vv Dubbeldam in de kabouters. Bij Dubbeldam speelde hij in de F4, de F1, E1, D1, C2 en C1. Hierna besloot hij om te stoppen met voetbal.
“Na jarenlang niet gevoetbald te hebben (alleen recreatief) begon het toch weer te kriebelen. Daarom ben ik samen met een groep vrienden een vriendenteam gestart bij FC Dordrecht Amateurs (toenmalig nieuwe club/amateurtak). Ik heb toen in de JO19-1 gezeten. Dit team viel uit elkaar en toen ben ik naar Oranje Wit gegaan in een vriendenteam. Ook dit team splitste op, waardoor ik momenteel speel in GSC/ODS 3 ZA als spits.” Deze club bevalt Etienne niet als gehoopt en hij wil dan ook naar een andere club. Hierin twijfelt hij nog of hij naar een vriendenteam wil of dat hij uit wil komen op een hoger niveau. “Ik sta open om opties aan te horen.”

Huidig seizoen
Het elftal van Etienne staat momenteel op de negende plek van de elf, maar op persoonlijk vlak loopt het beter. “We hebben zeventien wedstrijden gespeeld, waarin ik tien doelpunten heb gemaakt. In het begin van het seizoen bleef ik vijf wedstrijden lang op de nul staan en daar baalde ik erg van. Ik voelde dat ik weer wedstrijdritme moest krijgen en dit was terug te zien in mijn prestaties. Inmiddels gaat dit beter, maar ik wil desondanks graag nog fitter en bewegelijker worden. Hierom wil ik me deze zomer meer gaan focussen op mijn conditie. Ik merk namelijk in de wedstrijden dat ik na het trekken van een aantal sprintjes iets te lang op adem moet komen en dat wil ik graag verbeteren.”

Hoogepunten
Net als iedere voetballer heeft van Veen in zijn carrière vele mooie momenten beleefd. Hierbij denkt hij vooral aan zijn positieverandering naar spits. Hij speelde namelijk op vrijwel alle posities in het veld en was vroeger vooral een middenvelder die erg lichtvoetig en wendbaar was. Tegenwoordig weegt hij meer en heeft hij een andere speelstijl. Hij gaat veel fysieke duels aan en schermt de bal goed af, terwijl hij vroeger meer passeer bewegingen maakte.
“Ik was vroeger nooit een doelpuntenmachine, maar ik had meer een dienende rol om wel voor de goals te zorgen. Als spits moet je een hele andere manier van denken hebben, want je moet altijd scoren. Hierbij kijk ik graag naar Romelu Lukaku, omdat hij zijn lichaam goed gebruikt en daarnaast een neusje heeft voor de goal.”

Niet het maximale
Ondanks het vele plezier wat Etienne beleefd aan het voetballen is hij van mening dat hij vroeger niet het maximale gehaald heeft uit zijn talent. “Ik heb redelijk hoog gevoetbald (vaak Hoofdklasse en één seizoen zelfs vierde divisie), maar ik weet van mezelf dat als ik echt had doorgepakt ik er meer uit had kunnen halen. Ik heb het losgelaten, maar het blijft me wel bij.”

Klik hier voor meer informatie over GSC/ODS
Voor meer artikelen van GSC/ODS klik hier