Esra Schrier van Kloetjefive sluit zijn periode bij V.V. Kloetinge in stijl af met een kampioenschap

0
375
VV Kloetinge-Kloetjefive-Esra Schrier

Na een spannend seizoen vol hoogtepunten heeft Kloetjefive, het vriendenteam van VV Kloetinge, zich gekroond tot kampioen van de derde klasse. Esra Schrier, een 22-jarige speler, deelt zijn ervaringen en reflecteert op het kampioenschap.

Carrièreverloop
Esra Schrier begon zijn voetbalcarrière al op jonge leeftijd bij VV Kloetinge. Na een periode van jeugdvoetbal bij de club, sloot hij zich aan bij de eerste electie van V.V. Wolfaartsdijk op zijn achttiende. Na twee seizoenen keerde hij terug naar VV Kloetinge om te gaan spelen bij het vriendenteam “Kloetjefive”.

Huidig seizoen
Dit seizoen speelde Kloetjefive in derde klasse, nadat ze vorig seizoen kampioen waren geworden in de vierde klasse. Esra en zijn team hadden aanvankelijk als doel gesteld om leuk mee te doen in het linker rijtje van de 3e klasse, maar het seizoen verliep beter dan verwacht. Dit resulteerde uiteindelijk in een kampioenschap.
“We hadden geen idee dat we aan het einde van het seizoen kampioen zouden worden in de derde klasse.”

Het laatste hoofdstuk
Het behalen van het kampioenschap had een diepe betekenis voor Esra en zijn team. Voor veel spelers was dit namelijk het laatste hoofdstuk bij VV Kloetinge, waardoor het extra speciaal voelde. “Het kampioenschap laat zien hoe gezellig we het als team kunnen hebben, maar ook dat we gewoon goed kunnen voetballen.”

Revanche in de beslissingswedstrijd
De beslissende wedstrijd die het kampioenschap binnenhaalde, was tegen Veere 2. Deze wedstrijd was tevens een kans om revanche te nemen voor de eerdere nederlaag tegen Veere 2. “We verloren de uitwedstrijd met 7-2, maar in de kampioenswedstrijd wonnen we met 5-1. We waren opgelucht als team dat we nu konden gaan feesten met een kampioenschap op zak!”

Cruciale momenten
Er waren enkele cruciale momenten en wedstrijden die hebben bijgedragen aan het behalen van het kampioenschap. Esra herinnert zich met name de wedstrijd tegen Serooskerke 3, waarin ze in de laatste vijf minuten een 1-2 achterstand ombogen naar een 3-2 overwinning. Hij was de aangever van de twee belangrijke doelpunten. Daarnaast was de wedstrijd tegen Zeelandia Midelburg 3 van groot belang, waarbij ze een 2-0 achterstand omzetten in een 2-4 overwinning.

Uitdagingen
Het seizoen kende enkele uitdagingen, vooral op het gebied van conditie. Veel teams in de competitie trainden twee keer per week, terwijl Kloetjefive slechts één keer per week trainde. Gelukkig hielden veel spelers zich buiten de trainingen om fit door bijvoorbeeld naar de sportschool te gaan of doordeweeks te voetballen. Esra noemt het voorbeeld van zijn teamgenoot Sven, die de dag na een wedstrijd zelfs een marathon liep.

Kampioensfeest
Het kampioenschap werd op grootse wijze gevierd, samen met de kampioenen van Kloetingevrouwen 1 en Kloetinge 1, die ook succesvol waren. Esra en zijn team genoten van een feest in de kantine, waarbij er bier werd gedronken en er harde muziek werd gespeeld. “Hoewel de medailles en de schaal een halve dag te laat arriveerden, zullen deze worden uitgereikt tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen.”

Vooruitblik
Wat betreft het komende seizoen is de toekomst van het team nog onzeker. Veel spelers zullen stoppen of vertrekken naar andere clubs of vanwege studie. Esra zelf heeft besloten om bij DWO 1 te gaan voetballen, waar hij opnieuw streeft naar een kampioenschap. Hij hoopt bij DWO 1 leuk voetbal te spelen en een basisplaats te veroveren, om uiteindelijk kampioen te worden in de vierde klasse.

Klik hier voor meer artikelen over VV Kloetinge
Klik hier voor meer informatie over VV Kloetinge