Club van de Week – Introductie V.V. Wolfaartsdijk

0
460
V.V. Wolfaarsdijk- Club vand e Week

In onze rubriek “Club van de Week” bieden wij wekelijks een podium aan een club die dat verdient. Deze week is V.V. Wolfaartsdijk als club van de week verkozen. In de loop van de week zullen we drie leden van de club uit Zeeland gaan interviewen. In deze interviews gaan we in gesprek met een bestuurder, belangrijke vrijwilliger en eerste elftalspeler. Deze interviews zullen wij plaatsen op onze website, Facebook en Instagram. Wil u niets missen over deze interviews? Houd dan deze kanalen in de gaten!

Oprichting
Op 29 juli 1946 wordt VV Wolfaartsdijk opgericht. Op 1 november 1947 wordt het nieuwe gemeentelijke sportpark Wolfaartsdijk geopend met de competitiewedstrijd Wolfaartsdijk 1- Kortgene 1. In februari 1948 werd een nieuw kleedlokaal met wasgelegenheid onder aan de Oudelandsedijk (waar het gravelveld lag) in gebruik genomen. Dit uit betonplaten opgetrokken lokaal werd gedeeld met de korfbalvereniging “Vitesse”. In een naastgelegen houten hokje werd snoep en drank verkocht.

In het seizoen 1947-1948 speelde VV Wolfaartsdijk met twee elftallen in de zaterdagcompetitie. Dit seizoen had de club ook al een A- en een B-junioren elftal. Zij speelden echter nog niet in competitieverband.

Het eerste kampioenschap
In het seizoen 1952-1953 wordt VV Wolfaartsijk voor het eerst kampioen. Met 11 overwinningen en 3 gelijke spelen uit 14 wedstrijden wordt de club ongeslagen kampioen. De promotiewedstrijd tegen Zaamslag werd gewonnen, waardoor Wolfaartsdijk stijgt naar de eerste klasse.

Wolfaartsdijk nu
Momenteel heeft Wolfaartsdijk ongeveer 250 leden. Deze leden zijn verdeeld over vijf leden peuter- en Kleutergym. 54 Jeugdleden verdeeld over 7 jeugdteams, waarbij de JO-19 en JO-15 in een samenwerking met VV Colijnsplaatse Boys spelen. 92 Senioren verdeeld over 4 seniorenteams, waaronder 1 Vrouwenteam.

Klik op vv Wolfaartsdijk voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Wolfaartsdijk voor meer informatie over de club.