Eshuis stopt als verzorger bij ASWH

0
208
Henry Eshuis-ASWH

Na twaalf jaar stopt Henry Eshuis na dit seizoen als verzorger bij ASWH. De zestiger bezocht jarenlang de mooiste sportcomplexen en werd een vertrouwd gezicht bij de club uit Hendrik-Ido-Ambacht, maar keert na dit seizoen terug op het oude nest bij Drechtstreek

Eshuis benadrukt het maar meteen. De degradatie uit de Tweede Divisie en de mindere resultaten van dit seizoen hebben geen invloed gehad op zijn besluit om te stoppen als verzorger bij ASWH. “De belangrijkste reden is eigenlijk gewoon dat ik het verre reizen zat ben. Ik ben de laatste jaren tien keer bij Harkemase Boys geweest, regelmatig in Assen en ook in Urk. Dan ben je echt hele dagen weg. Mijn vrouw heeft daar nooit moeilijk over gedaan en gunt het me nog steeds, maar ik wil het zelf niet meer. Ik heb het allemaal wel gezien.”

Voor Eshuis is het een afsluiting van een fraaie periode. “Ik heb echt geweldige jaren gehad, het was fantastisch. Ik ga het ook zeker nooit vergeten. We hebben jarenlang op het hoogste niveau gespeeld en we kwamen op de mooiste plekken. Dat waren heel waardevolle ervaringen.”

Zijn hoogtepunt in die twaalf jaar? “De achtste finales van de KNVB Beker tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena (in 2013, red.). Die hele dag was een happening, met alle aandacht die we kregen. We verloren dan wel met 4-1, maar het was onvergetelijk. Ook het winnen van de Supercup tegen landskampioen Spakenburg in 2014 was geweldig. Dat vergeet je nooit meer.”

Zijn afscheid bij ASWH maakte veel los binnen de club. “Ik heb de laatste jaren een goede vriendschap opgebouwd met spelers. Als verzorger ben je ook een soort van vertrouwenspersoon voor die gasten. Ook jongens die hier niet meer voetballen, stuurden me een berichtje. Ze vertelden me dat mijn vertrek een gemis zal zijn voor ASWH. Dat is natuurlijk hartstikke fijn om te horen. De club zit in mijn hart opgesloten.”

Dat Eshuis aan de slag ging als verzorger, was geen uitgemaakte zaak. Hij werkte jarenlang als trainer, maar zware beenoperaties maakten dat een lange periode onmogelijk. Daarom koos Eshuis, die ook actief was bij De Alblas en Rijsoord, voor het vak als verzorger. “Inmiddels zou ik wel weer trainer kunnen zijn, maar het is leuk om verzorger te zijn. Het is mooi om spelers zo snel mogelijk weer op de been te krijgen. Bovendien ben ik altijd buiten en ben ik onder de jongens. Dat houdt me jong.”

Zijn vertrek bij ASWH betekent dan ook niet een afscheid van de voetballerij. Na dit seizoen keert hij terug bij oude liefde Drechtstreek in Papendrecht. “Ze vragen me al een paar jaar wat ik doe, maar steeds was het antwoord dat ik bij ASWH bleef. Dit is het juiste moment om terug te keren. ‘Welkom thuis’, zeiden de mensen. Dat is alleen maar mooi. Maar eerst wil ik het mooi afsluiten met ASWH. Het zal best gek worden om afscheid te nemen, want deze club is in mijn hart gaan zitten.”

Klik op ASWH voor de laatste artikelen over de club.
Klik op ASWH voor meer informatie over de club.