Erik van Vuren zoekt continuïteit voor Paastoernooi bij SV Hillegom

0
264

Zijn zoons voetballen in de selectie, maar Erik van Vuren heeft nog een ander kindje bij SV Hillegom, het Paastoernooi waarvan hij de oprichter en organisator is. Na twee jaar afwezigheid keerde het toernooi afgelopen Pasen in alle hevigheid terug.

IT-Rijnsburg

Krioelende kinderen, een verkeersinfarct voor sportpark De Zanderij. Dat het Paastoernooi van SV Hillegom terug was, was paaszaterdag 16 april te merken.

Waar menig toernooi of evenement opstartprobleem kent na de coronaperiode pakte Van Vuren de draad weer op. Geen uitgeklede versie, maar een zevende editie met de maximale bezetting. “Dat betekent honderdveertig teams, meer kunnen we er kwijt vanwege de capaciteit.”

Die honderdveertig teams moesten door Van Vuren, die in zijn eentje het organisatiecomité vormt, één voor één worden binnengehengeld. “Dat is het lastigste niet hoor”, reageert hij. “In al die jaren heb ik een enorm netwerk opgebouwd met contactpersonen op de club. Het is vaak een mailtje met de vraag of hun club weer komt. Er zijn een paar andere contactpersonen gekomen, maar eigenlijk stroom het toernooi vanzelf vol.”

En dat is een luxe, want tijdens de coronaperiode stond het verenigingsleven niet bepaald in bloei. Het is sowieso een wondertje dat een toernooi van het formaat van de omvang van het paastoernooi in relatief korte tijd uit de grond kon worden gestampt. “Ik ben eerlijk gezegd eind vorig jaar al begonnen”, bekent Van Vuren (54). “Er waren toen allemaal coronamaatregelen van kracht, maar de jeugd mocht toen ook al best veel. Ik heb ingeschat dat rond Pasen alle beperkingen wel van tafel zou zijn. Ik heb gegokt en gewonnen, haha.”

Het Paastoernooi heeft al een lange geschiedenis. Ver voor de fusie tussen VV Hillegom en Concordia stond het al op de kalender bij de VV, waar de zoons van Van Vuren destijds als pupil tegen een balletje trappen. “Ik vond dat ook wij een thuistoernooi moesten hebben voor de jeugd. Ik ben klein begonnen, want heel veel jeugdteams hadden we toen niet. Veel ruimte hadden we ook, want we hadden maar twee hele en één half veld tot onze beschikking.”

De traditie ging mee naar de nieuwe fusieclub, maar het toernooi werd op het nieuwe complex van SV Hillegom al snel groter. “In de basis is de opzet hetzelfde gebleven”, vertelt Van Vuren. “Al onze jeugdteams tot en met vijftien jaar spelen het toernooi.”

Op de dag zelf wordt Van Vuren geruggesteund door tientallen vrijwilligers. “De organisatie erom heen kost veel tijd. Je hebt vrijwilligers nodig voor het fluiten, wedstrijdtafel, EHBO en natuurlijk mensen achter de bar. We weten allemaal dat vrijwilligers niet in de rij staan, maar ook voor dit jaar hebben we allemaal rond gekregen.”

Voor de toekomst zet Van Vuren wel in op ondersteuning van zijn eenmansorganisatie. “Dat is eigenlijk wel noodzakelijk voor de continuïteit van het toernooi. Eens ga ik ermee stoppen. Mijn zoons spelen allang niet mee, al helpen ze op de dag wel mee. Ik hoop dat er wat ouders of jonge jongens opstaan die het leuk vinden in het organisatiecomité te komen. We maken inmiddels ook gebruik van de toernooiapp in sportlink. Die app is geweldig. Alle informatie gooi je erin: teams krijgen bevestiging dat ze meedoen en ook het speelschema staat er in. Logo en plaatje erbij en klaar is Kees. Dat moet jonge jongens aanspreken zul je denken.”

Klik op SV Hillegom voor het laatste artikel van de club.