Eerste seizoen bij Groede bevalt Max Roovers meer dan uitstekend

0
336
VV Groede Max Roovers

GROEDE – Het was de liefde die Max Roovers sinds dit seizoen definitief in Groede deed belanden. Daar heeft hij nu als spits in zijn eerste seizoen bij de vierdeklasser aardig zijn draai (en meer dan geregeld ook het net) weten te vinden. Daarmee heeft de oud-speler van v.v. Arnemuiden een flink aandeel in de opmars die Groedenaren terugbracht richting de veilige plekken. 

“Dat was ook wel nodig, want in het begin van de competitie dan hebben we zelfs een tijdje met een paar puntjes diep in de rechterrij gebivakkeerd. Toch had niemand echt de paniek dat we daar niet meer weg zouden raken. Al moet je op een gegeven moment wel wedstrijden gaan winnen, want het leek op bepaalde momenten echt allemaal de verkeerde kant op te vallen. Gelukkig hebben we gaandeweg het seizoen steeds beter elkaar weten te vinden en daardoor de weg omhoog ingezet. Ik denk ook wel dat wij, gezien de mix van ervaren jongens en een aantal jonge talenten die zijn doorgebroken én eraan zitten te komen, thuishoren in deze klasse.”

Drie jaar geleden namen Roovers en zijn vriendin Lora van de Hemel Camping Harderzee in Groede over. Ze woonden toen in Middelburg, terwijl Lora nog actief was bij de dames van v.v. IJzendijke. Zelf speelde de aanvaller in het tweede elftal bij v.v. Arnemuiden en was hij bovendien ook nog werkzaam als docent Toerisme en Recreatie bij Scalda Terneuzen. “Dat was logistiek gezien een flinke puzzel. Nu we weer volledig in Groede wonen en werken in de buurt, geeft dat toch ook wel een bepaalde mate van rust. We hebben tussendoor ook nog anderhalf jaar samen in Spanje gewoond en gewerkt, dus toen hebben Lora en ik helemaal niet gevoetbald. Daarna heb ik nog even bij Arnemuiden in het tweede gespeeld en dat was ook een mooi niveau. Toen ik aangaf dat ik naar Groede zou gaan, begreep iedereen het wel en werd de overstap me ook gegund.”

Van die stap naar West-Zeeuws-Vlaanderen heeft heb ik nog geen seconde spijt gehad. Ik kom al jaren op het dorp en bij de club dus kende al een hoop mensen. Dat mijn schoonbroers Bart en Arno hier spelen, dat maakte het integreren natuurlijk ook wel makkelijk. Al ben ik van nature ook wel een open persoon en de mensen zijn hier supervriendelijk. Het is allemaal een stuk kleiner dan ik bij Arnemuiden gewend was, maar het bevalt perfect. We hebben een enorm leuke spelersgroep en het is uniek dat er met de trainer zo’n klik is dat hij voor zijn tiende seizoen heeft bijgetekend. Er heerst drang om te presteren, maar toch ook gezelligheid en sfeer is hier belangrijk. We hadden even tijd nodig om de puzzelstukjes dit seizoen te leggen, maar nu zijn we toch aardig op weg…”

Waar het eindigt voor Groede dit seizoen, daar durft de spits nog geen glasharde uitspraken te doen. “Voor de titel gaan we niet meer meestrijden haha. Sluis, Breskens en RIA W steken er echt bovenuit. Daarachter zit een hele grote groep die elkaar niet veel ontloopt. Het is voor ons zaak om bij de eerste zeven ploegen te eindigen, dan zijn we sowieso veilig. Dat zijn we, gezien de kwaliteiten die we bezitten, gezien onze ambitie en kwaliteiten ook verplicht vind ik.”

In zijn tijd bij Arnemuiden speelde de aanvaller veelal als middenvelder op de flanken of als schaduwspits. Bij Groede stond hij ook al op diverse posities, maar inmiddels is hij één van de twee spitsen en scoorde al acht goals. “Heb ook al een aantal assists, maar dat aantal goals is wel uitzonderlijk. In al die jaren dat ik voetbal heb ik nog nooit zoveel gescoord in een seizoen… Dus wat dat betreft is het wel lekker om zo je eerste seizoen te starten bij een nieuwe club.. Toen de nieuwe spelers werden gepresenteerd kreeg ik de vraag hoeveel ik er ging maken. ‘Vijftien’ riep ik toen lachend, terwijl ik nooit meer dan vijf goals had gemaakt haha… Hopelijk kom ik er dicht bij in de buurt, als dat lukt dan zou dat écht een stunt zijn.”

Klik op VV Groede voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Groede voor meer informatie over de club.