Eerste oefenwedstrijden succesvol verlopen voor Sliedrecht

Donderdag 9 en zaterdag 11 juli heeft het eerste elftal van Sliedrecht de eerste wedstrijden van de oefencampagne 2020-2021 afgewerkt. Donderdag werd in Hendrik Ido Ambacht tegen tweede divisionist ASWH gespeeld en zaterdag volgde de thuiswedstrijd tegen zondag eersteklasser Hillegersberg.

swapphone 1
Prima eerste helft
Donderdagavond leverde Sliedrecht een prima eerste helft af. Met veel inzet in een tamelijk hoog tempo wist Sliedrecht, waar toch een handvol nieuwe spelers hun opwachting maakten, de tegenstander vaak ver terug te dringen op eigen helft. Halverwege scoorde Danny van Laarhoven met een harde schuiver de verdiende 0-1.

Tweede helft duidelijk minder
De tweede helft, waarbij trainer v.d. Steen negen nieuwe veldspelers inbracht, was duidelijk minder. ASWH dicteerde hoofdzakelijk het spel en halverwege die tweede helft scoorde ASWH de gelijkmaker (1-1). Sliedrecht berustte in een gelijkspel, maar moest in de allerlaatste minuut uit een klutsbal toch nog de 2-1 incasseren en bij het verwerken van die teleurstelling viel zelfs 3-1 nog binnen.

Hattrick voltooid
Zaterdag was op de Lockhorst zondag eersteklasser Hillegersberg de tegenstander. Al gauw bleek dat Sliedrecht in voetballend opzicht de bovenliggende partij was en dat de gasten hun verdedigende stelling innamen. Dit ligt Sliedrecht normaal niet zo, maar toch bracht eerst Akram Chentouf na een kwartier de stand op 1-0. Een prima dieptepass werd halverwege de eerste helft op waarde geschat door Luciano van Harlingen (2-0) die even later ook een trekbal van Roy van ’t Hoog verzilverde (3-0). Toen vlak voor rust Niels Nieuwesteeg door de keeper werd getorpedeerd en een strafschop kreeg voltooide Van Harlingen zijn hattrick (4-0).

Schwung was er uit
Na de pauze weer de gebruikelijke wissels, ditmaal acht nieuwe spelers. De schwung was er uit en de doelpunten bleven ook uit. Toen Dennis Verhoef twintig minuten voor tijd geblesseerd uitviel moest Sliedrecht met 10 man verder. De gasten konden hiervan nog profiteren door vlak voor tijd de eer te redden (4-1).

De eerstvolgende oefensessie is op zaterdag 8 augustus in Spakenburg, waar de plaatselijke 2e divisionist IJsselmeervogels op ons wacht, aanvang 15.00 uur

Bron: vv Sliedrecht

Lees hier meer over Sliedrecht.
Lees hier meer over ASWH.
Lees hier meer over Hillegersberg.
Lees hier andere artikelen over vv Sliedrecht

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SteDoCo-aanvaller Everon Pisas naar SC Feyenoord

Everon Pisas vertrekt na dit seizoen naar SC Feyenoord. De 28-jarige aanvaller speelt momenteel nog voor SteDoCo, maar heeft...

Braziliaanse spits blijft bij RBC Roosendaal

Zé Lucas, de Braziliaanse spits van RBC, speelt ook volgend seizoen in Roosendaal. De 28-jarige aanvaller, die inmiddels al zes...

Frans van Helvoirt ziet stabieler MVV’58

Frans van Helvoirt was al eerder in beeld om trainer te worden van MVV’58, maar afgelopen zomer kwam het...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.