Eerste bekerwedstrijd VCK JO13-1

0
197

Met een voetbal clinic skills en control van de vorige avond in de benen moesten de mannen zaterdag ochtend om 08:30hr aantreden voor de wedstrijd tegen Jong Ambon JO13-1. Doordat er een aantal ziekmeldingen en geblesseerde waren hadden we 2 gastspelers, namelijk Quint Caminada en Troy Meerman. Als voorbereiding van de tactiek, opstelling (4-4-2), warming up en yell gingen van start.

Opstelling Jong Ambon 5-2-3.

De Eerste helft

VCK trapte af. Jong Ambon toonde meteen zijn dominantie en kwamen sterk uit de startblokken. Binnen 5 minuten hadden zij al een doelkans. Twee minuten later kreeg VCK zijn eerste tegentreffer in het doelnet. Stand 0-1. Na 10 minuten kwam onze gastspeler Troy op een verdedigende positie in het veld en Sylvan kreeg zijn wisselbeurtje. Niet veel later kwam de 0-2 opgevolgd door 2 serieuze doelkansen. Na een kwartier kwam VCK uit de greep van Jong Ambon waarna Liam als een speer naar de goal van de tegenstander snelde en met mooi schot de 1-2 maakte. Na 20 minuten kwam Sven erin voor Tim Goedbloed. Vervolgens zette Jong Ambon de stand naar 1-3. Na vijf minuten voor rust kwam de bal bij Liam die hem vervolgens wederom met een hoog tempo naar de goal van de tegenstander bracht en een assist gaf aan Finn Tavenier verzilverde in een 2-3. Een minuut voor rust werd de stand tenslotte op een 2-4 gebracht.

Rust

In de rust heeft Quint zijn keeperskleren aangetrokken en Niels het VCK shirt voor in het veld. Finn Wielemaker, die last heeft van een blessure, trok ook zijn trainingsjasje uit en kwam in de verdediging.

De Tweede helft

VCK kwam in de tweede helft meer in de wedstrijd. Er kwamen meer op de helft van Jong Ambon en kregen ook meer kansen maar konden deze niet omzetten in goals. Jong Ambon had in deze helft een aantal malen serieuze kansen waarvan er 2 stuks omzet werden in goals. Eindstand 2-6. Ondanks dat VCK meer in de wedstrijd kwam was Jong Ambon de bovenliggende partij. Factoren als vermoeidheid van de vorige avond van skills en control clinic en ziekenboeg zijn hierin mede bepalend in geweest.

Op naar de volgende bekerwedstrijd tegen Zeelandia Middelburg!

Bron tekst & Foto: VCK Koudekerke