Één tweetje met Mathijs en Thomas Verbakel van Baronie en JEKA

0
700

We spreken vandaag met de gebroeders Mathijs en Thomas Verbakel. Beide zijn actief bij verschillende verenigingen. Zo is de 17-jarige Mathijs actief bij VV Baronie, terwijl de 19-jarige Thomas actief is bij RKVV JEKA.

Voorstellen
We beginnen met het introduceren van Mathijs. Hij is zeventien jaar en zit momenteel in zijn zesde jaar van VWO op middelbare school De Nassau. Hij is keeper bij VV Baronie in de JO18-1. ‘’Ik speel al sinds mijn zevende bij VV Baronie. Ik heb daar in de jeugd gevoetbald en voetbal daar nogsteeds. Het hoogste niveau wat ik heb gespeeld is tweede divisie in de JO13-1. Momenteel speel ik zesde divisie.’’

Thomas Verbakel is de oudere broer. Hij is negentien jaar oud en doet de HBO studie Avans Mechatronica. Hij is speler bij JEKA 15. ‘’Ik ben op mijn vijfde begonnen bij de mini’s. Ik heb altijd bij JEKA gespeeld en ik begin nu aan mijn eerste jaar in de senioren bij JEKA. Buiten dat ik zelf voetbal ga ik graag naar NAC.’’

Eigenschappen
De gebroeders Verbakel bespreken elkaars slechte en goede eigenschappen. ‘’Thomas zijn beste kwaliteit is dat hij zich niet zomaar gek laat maken, wat er ook gebeurt. Zijn mindere eigenschap is dat hij soms wat lomp kan zijn’’, aldus Mathijs. ‘’Mathijs zijn beste eigenschap is dat hij heel erg sportief is. Zijn mindere eigenschap is toch wel dat hij erg slecht tegen zijn verlies kan’’, aldus Thomas.

Carrière
We vroegen aan de voetballers wat ze van elkaars carrière vonden. Thomas heeft bij JEKA in de selectie en recreatief gespeeld, maar dit doet hij altijd met veel plezier en enthousiasme. Hij was en is er altijd bij en blijft JEKA trouw.”

‘’Leuk en mooi dat Mathijs op een hoog niveau speelt en soms al bank zit bij het eerste. Ook heeft hij zijn debuut al gemaakt voor het eerste in een oefenwedstrijd.’’

Hoogte- en dieptepunt
De spelers hebben in hun carrière natuurlijk te maken gehad meet hoogtepunten. Zo mocht Mathijs al op vijfttien jarige leeftijd op de bank zitten bij het eerste van Baronie en op zijn zeventiende maakte hij zijn debuut in een oefenwedstrijd tegen derde divisionist SC Feyenoord. ‘’Nu train ik soms ook nog mee en zit ik soms op de bank. Mijn dieptepunt was toen we met twee keepers in de JO13-1 naar een toernooi gingen. Ik werd er ingewisseld bij gelijkspel en toen werd het penalty’s. Ik hield er twee maar alsnog hadden we verloren. En daar baal ik nog steeds van.’’

Thomas heeft niet echt een dieptepunt meegemaakt in zijn carrière. Hoogtepunten waren voor hem kampioenschappen die hij had behaald in de F en E.

Club keuze
Het was voor Mathijs erg duidelijk dat hij ging kiezen voor Baronie. Veel van zijn vrienden zaten daar. ‘’Ik ben nog steeds erg blij met mijn keuze. Ik word goed begeleid en merk dat ik mij steeds verder ontwikkel. Ook zijn er veel goede trainers op de club.’’ Op zijn vijfde maakte Thomas de keuze om voor JEKA te gaan voetballen. ‘’Het bijzondere is dat ik er na al die jaren nog steeds speel.’’

Geen overstap
We waren benieuwd of de voetballers ooit de overstap zouden maken naar de vereniging van de broer. ‘’Ik speel op een goed niveau en bij een club waar ik het naar mijn zin heb. Bij Baronie voetbal ik al zo lang en die zal ik niet vervangen voor een amateurvereniging op een lager niveau’’, aldus Mathijs. ‘’Ik zit al heel mijn leven bij JEKA. Ik heb het hier erg naar mijn zin en het is altijd gezellig op de club. Er is dus geen reden om een overstap te maken’’, aldus Thomas

De Toekomst
Samen met de broers keken we naar de toekomst. Waar denk jij dat de ander staat over tien jaar. ‘’Ik denk dat Thomas over tien jaar niet meer voetbalt en meer van het uitgaan is. Ik denk ook dat hij een vaste baan heeft tegen die tijd. Als hij dan nog op voetbal zit, zal het in een vriendenteam zijn.’’

‘’Ik denk dat Mathijs over tien jaar nog steeds voetbalt en ook nog bij Baronie. Ik denk dat hij dan bij het eerste team zal zitten.’’

Wij wensen Thomas en Mathijs Verbakel veel succes dit seizoen!

Klik op VV Baronie en RKVV JEKA voor de laatste artikelen over de clubs.
Klik op VV Baronie en RKVV JEKA voor meer informatie over de clubs.