‘Een club als Kapelle hoort minimaal derde klasse te spelen’

0
218
v.v. Kapelle, jeroen van overloop

De degradatie naar de vierde klasse was voor v.v. Kapelle een zware tegenvaller en een negatief slotstuk van een teleurstellend seizoen. In de 4e Klasse B van het zaterdagvoetbal wil de ploeg van aanvaller Jeroen van Overloop proberen om weer de stap omhoog te zetten. ‘Een club als Kapelle hoort minimaal derde klasse te spelen. We gaan er dan ook alles aan doen om weer terug te keren.’

Lastige opgave

Dat zal overigens nog een meer dan flinke opgave worden voor de Kapellenaren, want in de huidige competitie spelen nóg vijf tegenstanders die vorig seizoen net als Kapelle degradeerden uit de derde klasse. “Dat gegeven maakt de opdracht er niet eenvoudiger op. Maar ik denk dat we voldoende kwaliteit in de selectie hebben om mee te doen om de prijzen. We hebben vorig seizoen met momenten ook aangetoond dat we meekunnen op dat niveau, maar heel veel blessures en het ontbreken van vorm op bepalende momenten hebben ons uiteindelijk de das om gedaan. In de nacompetitie kregen we tegen VVC’68, wat ook gewoon een heel goede ploeg is, twee minuten voor tijd de 1-0 tegen.. Eén moment besliste die wedstrijd waardoor we degradeerden….”

Van Overloop stond toen zelf op het veld en baalt daar nog altijd enorm van. “Ik speel al sinds ik zowat kan lopen hier bij Kapelle en heb de hele jeugd doorlopen. Wel met de nodige blessures, waardoor ik ooit bij het derde elftal begon in de senioren. Via het tweede elftal ben ik samen met trainer Olaf Filius meegegaan naar het eerste en daar speel ik nu nog altijd. En dat gaat, als het aan mij ligt, nog héél veel seizoenen zo blijven. Dit is gewoon een geweldige club en een prachtige spelersgroep om deel van uit te maken. We presteren nu goed en zijn denk ik ook nog altijd een selectie die stappen vooruit kan zetten. De mix met goeie jonge gasten van een jaar of achttien, twintigers en een aantal ervaren spelers zoals Wout Vink en Reinier Goedemondt. Die mix is ideaal denk ik. Het is nu aan ons om het op het veld te laten zien, want vorig jaar hebben we dat te vaak nagelaten en dat moeten we nu met z’n allen zien te repareren.”

Tegen concurrent Kruiningen werd verloren, evenals tegen Nieuwland. “Onnodig puntverlies en bovendien zijn duels tegen de directe concurrenten juist de wedstrijden die je moét winnen. Want die zes punten kunnen, gezien de sterkte van deze competitie, aan het eind van de rit beslissend blijken te zijn. Wie daardoor meedoet voor de titel dat is voor mij nog altijd onduidelijk. Want het ligt dicht bij elkaar en dat maakt het onvoorspelbaar. Het is voor ons dit seizoen enorm belangrijk om te promoveren naar de derde klasse. Want ook nu is er een versterkte degradatieregeling en zullen er weer een hele reeks sterke teams naar de vierde klasse terugvallen. Het zal dan nóg lastiger worden om eruit te komen, dus dat moeten we zien te voorkomen.”

Jongen van de club

De linksbenige aanvaller woont nog altijd in Kapelle, kent veel van zijn ploeggenoten al sinds de basisschool en zijn hele sociale leven speelt zich op het dorp af. “Het grootste deel vrije tijd spendeer ik op de voetbal en daardoor was de impact van de degradatie extra groot. Net zoals de drive om weer te promoveren. Ik hoop dit seizoen daarvoor nog een flinke bijdrage te kunnen leveren met eventuele goals en assists. Het belangrijkste is echter dat we met Kapelle als team blijven presteren en mee kunnen strijden voor de prijzen. Dat zijn we met deze selectie aan onze stand en ook naar iedereen binnen de club verplicht.”

Klik op vv Kapelle voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Kapelle voor meer informatie over de club.