Een betere doelman worden? Dat kan bij Allesvoorkeepers!

Waarom keepers nog opleiden zoals dat decennia geleden gebeurde, terwijl het voetbal zo veranderd is? Met die gedachte gingen Toine van den Hoven en Will van Meel zo’n twaalf jaar geleden van start met keepersschool Allesvoorkeepers. Inmiddels is het een vaste en gewaardeerde school geworden voor doelmannen in de regio, met als standplaats VV Haarsteeg.

HappyPoint_desinfectie

“Kijk eens naar de verschillen tussen de keepers van toen en van nu”, zo stelt Toine van den Hoven voor, pratend over de doelmannen van pakweg dertig jaar geleden en de huidige toppers. “Ik heb in mijn jeugd geen enkele keeper gezien die zo zijn eigen helft bestreek als Neuer, geen keeper die zo sterk en krachtig was als Ederson en geen keeper die zo enorm snel naar de grond ging als Onana. Ze hebben allemaal een trap waarmee ze hun spelers tot aan het strafschopgebied van de tegenstander op de stropdas aan kunnen spelen. De keepers zijn allemaal sneller, sterker en beter geworden.”

Twaalf jaar geleden besprak Van den Hoven zijn idee voor een keepersschool met Will van Meel, toen nog keeperstrainer bij RKC. “We zagen een zwaar tekort aan trainingsmogelijkheden binnen amateurclubs en nauwelijks tot geen kwalitatief goede begeleiding voor jeugdkeepers. En dat is eigenlijk nog steeds zo, we zien zo veel potentieel waar te weinig aandacht voor is.”

KLEM
Ze ontwikkelden hun eigen methode, genaamd KLEM. KLEM staat voor Kernontwikkeling, Lichaamsversterking, Eigenschapsversterking en Mentale ontwikkeling. Vier trainbare aspecten die een complete, moderne keeper moet ontwikkelen. Op allesvoorkeepers.nl staat deze hele methode uitgelegd, tot in detail. “Het is een analyse van wat huidige keepers op topniveau zowel in de Nederlandse als buitenlandse competities aan vaardigheden moeten beheersen.”

Allesvoorkeepers is voor alle keepers van 8 tot 18 jaar, het niveau maakt niet uit. “Ze worden ingedeeld in groepen die even ver zijn in hun ontwikkeling.” De trainingen vinden iedere vrijdagavond tussen 19.00 en 20.15 uur plaats bij vv Haarsteeg.

NAC
Van Meel is een keeperstrainer met ervaring bij profclubs in binnen- en buitenland en Van den Hoven heeft tot en met de A-jeugd bij NAC gekeept. “Maar ik raakte geblesseerd en ben daarna al snel keeperstrainer bij amateurclubs geworden. Ik doe nu nog de keeperstraining bij de eerste elftallen van Haarsteeg en SCO en bij de jeugdselecties van Baronie.” Bij Allesvoorkeepers lopen ook wat jonge doelmannen als trainer rond. “Jongens tussen de 20 en 30 jaar oud, die zelf nog op een goed niveau actief zijn en voldoende didactische vaardigheden hebben om onze visie en trainingsmethodiek over te brengen. We willen niet dat de kloof tussen ons en onze leerlingen te groot wordt.” Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op www.allesvoorkeepers.nl.

 

Klik hier voor de site van allesvoorkeepers.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Ilyas Oulad-Ali doet stapje terug bij sv Heinenoord

Ilyas Oulad-Ali heeft een mooi carrière gehad op hoog amateurniveau, maar doet een stapje terug bij sv Heinenoord. De...

Rick Ouwerling van Zinkwegse Boys gaat voor UEFA C diploma

De 24-jarige Rick Ouwerling was de afgelopen twee jaar de coach van de O19-1. Dit jaar is hij de...

In gesprek met Jeffrey Verkerk van SC Feyenoord

Vandaag spreken we met Jeffrey Verkerk, de 29-jarige keeper van SC Feyenoord. Jeffrey Verkerk heeft vroeger bij BVO’s gekeept...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.