Edon Fetahi wil zichzelf verder ontwikkelen bij ASWH

0
672
Edon Fetahi-ASWH

Vandaag gaan we in gesprek met Edon Fetahi, de getalenteerde centrale verdediger van ASWH. Edon is geboren en getogen in Den Haag en zit momenteel in het tweede leerjaar van de opleiding bestuurskunde. Naast zijn studie is hij een fanatieke sporter, met een grote passie voor voetbal. “Ik geniet ervan om elke zaterdag op het veld te staan en op een hoog niveau actief te zijn. Voetbal geeft me veel plezier en het is hierom onmisbaar voor me.”

Carrièreverloop
Edon begon zijn carrière op vijfjarige leeftijd bij SEV in Leidschendam. Al snel maakte hij de overstap naar Haaglandia, waar hij op een hoger niveau kon spelen. Zijn talent werd opgemerkt door ADO Den Haag, waar hij één seizoen heeft gespeeld voordat hij de overstap maakte naar Alphense Boys. Vervolgens kreeg hij de kans om bij Feyenoord Rotterdam te spelen. Vanuit hier belandde hij bij Almere City.

Na zijn periode bij Almere City ging Edon naar RKAVV.  Vervolgens besloot hij om de uitdaging aan te gaan in Duitsland bij MSV Pampow. Hij had nog steeds de ambitie om profvoetballer te worden, maar helaas gooide de coronapandemie roet in het eten. Na zijn seizoen in Duitsland richtte hij zich op zijn maatschappelijke carrière en sloot hij zich aan bij vv Katwijk. Inmiddels speelt hij bij ASWH. “Helaas verloopt het huidige seizoen bij ASWH niet zoals gehoopt. De resultaten zijn teleurstellend en we staan lager op de ranglijst dan gewenst. Hierom is het doel momenteel om te handhaven.”

Ambities voor de toekomst
Edon heeft duidelijke ambities voor de toekomst. Hij streeft ernaar om weer op het hoogste amateurniveau van Nederland te spelen, in de prachtige competitie van de Tweede Divisie. Hij heeft altijd op hoog niveau gespeeld en wil zijn talent blijven ontwikkelen op het hoogst mogelijke niveau.

Hoogte- en dieptepunten
Een hoogtepunt in de carrière van Edon Fetahi was het winnen van de beker met Feyenoord Onder 17 en het kampioenschap in de Tweede Divisie met vv Katwijk. “Deze successen hebben mij gemotiveerd om op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen en mijn talent verder te ontwikkelen. Het dieptepunt in mijn carrière is echter het verloop van het huidige seizoen met ASWH. Ons team heeft niet de resultaten behaald waar op we hadden gehoopt, wat erg teleurstellend is.”

Persoonlijke doelen
Voor Edon is het belangrijk om zichzelf voortdurend te blijven ontwikkelen als voetballer. Hij streeft ernaar om de stap naar de Tweede Divisie opnieuw te maken. Ook wil hij zijn vaardigheden en leiderschapskwaliteiten als centrale verdediger verder te verfijnen. Hierin ziet hij Sergio Ramos als zijn voorbeeld. “Dit komt door zijn leiderschap en verdedigende kwaliteiten. Ook aan de bal vind ik hem erg goed.”

Rituelen
Edon heeft geen specifieke rituelen voor de wedstrijd, maar de avond ervoor doet hij wel altijd een aantal rekoefeningen. Ook maakt hij gebruik van foamrollen om zijn lichaam voor te bereiden op de wedstrijd.

Klik op ASWH voor de laatste artikelen over de club.
Klik op ASWH voor meer informatie over de club.

Bovenstaande afbeelding is gemaakt door: Philip Schmidt, phsfoto.nl