‘Drie zoons in Moerse Boys 1: ja dat is wel erg uniek’

0
109

Na zeventien jaar trekt Jack Goossens zich terug als bestuurslid van Moerse Boys. De clubman kan nu zijn volledige aandacht op de zondagen nu richten op zijn drie zoons Joris (26), Sjors (23) en Pim (20), die allemaal deel uitmaken van het eerste team van het vlaggenschip.

ZUNDERT – Jaar in jaar uit was Jack Goossens altijd (57) enorm druk bij ‘zijn’ Moerse Boys. In totaal was hij maar liefst zeventien jaar lid van het hoofdbestuur, waar hij zich voornamelijk richtte op de coördinatie van de jeugdafdeling van de Zundertse club. “Maar ik heb veel meer gedaan hoor”, zegt Goossens met lichte trots. “Toen ik jonger was, heb ik lange tijd bij Moerse Boys gespeeld, het is altijd mijn cluppie geweest.” Op een gegeven moment vond hij het mooi geweest en kapte hij met voetballen, maar Goossens keerde er terug toen zijn zoons lid werden. “Prachtig was het om weer weder te keren bij Moerse Boys. De club is altijd een soort tweede thuis voor me geweest. Het is een echte familieclub, iedereen kent elkaar en staat voor elkaar klaar.”

Vanaf het moment dat zijn zoontjes over zijn geliefde velden dribbelden, werd Goossens een zeer actieve vrijwilliger binnen de club. “Je begint als jeugdtrainer en voor je het weet, rol je van de ene in de andere rol. Zo gaat dat nu eenmaal vaak bij zo’n club en daar is niks mis mee”, lacht de voetbalvader. “Voor je het weet zit je zo zeventien jaar in het bestuur, de tijd is snel voorbijgegaan. Het werken met de jeugd is erg leuk, maar ook van andere taken heb ik genoten hoor. Ik draag graag mijn steentje bij en dat werd me gelukkig ook in dank afgenomen. Zo ben ik een keer clubman van het jaar geweest, erg leuk om op die manier gewaardeerd te worden.”

Goossens speelde zelf een tijdje in het eerste team van Moerse Boys. Momenteel spelen er zelfs drie jongens van Goossens in de selectie, namelijk zijn zoons Joris (26), Sjors (23) en Pim (20). “Ik weet dat het eerder is voorgekomen bij Moerse Boys, maar het is wel uniek moet ik toegeven. Zijn twee oudste zoons spelen er al een tijdje in het eerste team en Pim is na een kort avontuur bij NAC Breda weer terug op het oude nest. “Helaas heeft hij het daar niet gered, ondanks dat Pim er een hele leuke periode heeft beleefd. Zijn profdoom is uiteengespat, maar hij vindt het ook erg tof om met zijn broers samen te spelen. “Helaas is Moerse Boys gedegradeerd naar de 2e Klasse, maar daarin kan de selectie hopelijk hoge ogen gooien”, hoopt Goossens.

De prestaties van het eerste team kan Goossens vanaf komend seizoen op zijn gemak volgend: na zeventien jaar heeft hij zijn handen vrij. “Het wordt misschien moeilijk om dingen los te laten omdat ik de club graag help, maar het is tijd voor andere mensen die opstaan als vrijwilliger”, denkt hij. Het gaat bovendien goed met Moerse Boys: de club is gezond en groeit nog altijd qua leden. “Een aantal jaren geleden maakten sommige leden zich zorgen. Ze waren bang dat we in de toekomst een krimping van het aantal leden zouden krijgen, maar niets is minder waar. We groeien nog altijd en gelukkig geldt dat ook voor het niveau van onze selectieteams. De organisatie staat goed en de sfeer in de kantine en in de kantine is goed. Dat maakt het hopelijk wat makkelijker om te stoppen. Ik ga komend jaar lekker genieten van mijn vrije rol en sta elke zondag langs de lijn om te kijken hoe mijn zons het er vanaf brengen. Daar kijk ik enorm naar uit”, besluit Goossens.