Drechtstreek geklopt door Roda Boys

0
146

PAPENDRECHT – In de tweede wedstrijd van het seizoen moest Drechtstreek zijn meerdere erkennen in een sterker Roda Boys/Bommelerwaard. De ploeg uit Aalst won met 1-3 in een wedstrijd waarin twee Drechtstreek spelers vroegtijdig het veld moesten verlaten na een rode kaart.

De op voorhand als lastig ingeschatte wedstrijd voor Drechtstreek leverde een ‘dubbel verlies’ op, zoals coach Munoz het verwoordde. “De volgende wedstrijd zijn in elk geval Victor Rijneveen en Jillroy Ruiz geschorst en dat zijn spelers die gemist zullen worden”.

De eerste helft van de wedstrijd verliep voor Drechtstreek bevredigend want ondanks de druk die Roda Boys op de blauwwitten zette wist men de stand lang op 0-0 te houden. Er waren kansen voor beide elftallen al had de doelman van Roda Boys een rustigere middag dan zijn collega aan de overkant. Drechtstreek slaagde er weliswaar in om veel aanvallen af te weren, maar de counters aan de andere kant waren niet talrijk. Al vroeg in de wedstrijd scoorde Nick Linnenbank, maar hij deed dat vanuit buitenspel positie en het doelpunt werd afgekeurd.

Halverwege de eerste helft was er de eerste serieuze kans voor Drechtstreek, toen Mark Kunst over rechts Yunus Ekiz een prima pass bezorgde. De doelman van de bezoekers wist de bal te stoppen. Daarna creëerde Roda Boys een serie goede kansen, maar de achterste linie van Drechtstreek hield stand. Pas tien minuten voor rust kreeg Drechtstreek de eerste hoekschop van de wedstrijd. Kort daarna haalde Jillroy Ruiz keihard uit en zijn schot belandde op de lat. In de rebound kwam de bal in het doel terecht maar opnieuw was er sprake van buitenspel. Niet veel later was het namens Roda Boys Niels Loef, die alleen op keeper Joris Moesman af ging en de doelman wist de bal uitstekend te pareren. Twee minuten voor de rust was het toch Roda Boys dat het eerste doelpunt scoorde. Het was Martijn de Wildt die een fraai doelpunt op zijn naam mocht schrijven. Zo brak de rust aan met een 0-1 tussenstand.

Ondanks de 0-1 kort voor rust wist Drechtstreek zich terug te knokken. Het team zette flink druk naar voren en na zes minuten wist Justin Blaauw met een goede kopbal de gelijkmaker te scoren: 1-1. De vreugde over dat doelpunt duurde maar kort, want bij een snelle uitbraak van Roda Boys trok Victor Rijneveen aan de noodrem. Hij belemmerde een Roda speler de doorgang en kreeg daarmee zijn tweede gele, en dus rode kaart voorgehouden door scheidsrechter Richard van de Rest uit Dordrecht. De bal ging op de stip en Martijn de Wildt bracht de stand op 1-2. Rond de 68ste minuut van de wedstrijd scoorde Roda Boys nog twee keer maar telkens vanuit buitenspel positie. Twee minuten later was het wel raak. Martijn de Wildt scoorde zijn derde doelpunt van de middag. Niet lang voor het eind van de wedstrijd hield scheidsrechter Van de Rest aan Jillroy Ruiz een directe rode kaart voor. Dit nadat hij verbaal reageerde nadat hij door een tegenstander hardhandig neergehaald was. Daarmee eindigde de wedstrijd voor Drechtstreek in mineur.