100% score Hellevoetsluis

0
    100

In 2 lastige eerste wedstrijden in de competitie boekte Hellevoetsluis evenzovele overwinningen. In beide gevallen had een gelijkspel de verhoudingen het beste weergegeven, maar de karakterploeg van Edwin de Koning trok twee keer aan het langste eind.

Tegenstander Alexandria ’66 had zo mogelijk een nog zwaardere competitiestart, want vorige week begonnen zij tegen de nummer 3 van de competitie van vorig seizoen (Sparta, 0-1 nederlaag) en nu moesten zij op bezoek bij de gedeeld eerste van vorig seizoen. Toch waren het de Rotterdammers die in de eerste 10 minuten het beeld van de wedstrijd bepaalden. Net als vorige week begon Hellevoetsluis slecht aan de wedstrijd en kwam het al vroeg op achterstand.
    In de 6e minuut was het een voorzet vanaf rechts die het hoofd van de naar de eerste paal gekomen spits bereikte. Deze was eerder bij de bal dan zijn tegenstander Jeffrey de Koning en verdween de bal in het doel van Hellevoetsluis (0-1). Ook de tweede grote kans was voor Alexandria ’66, maar de bal belandde op de paal.

In de tussentijd werd Hellevoetsluis geconfronteerd met een nieuwe tegenslag, want de in de basis teruggekeerde Őner Sang-A-Jong moest al binnen 10 minuten uitvallen met een enkelblessure. Hij werd vervangen door Tommie van Schaijk, die, na omzwervingen bij Brielle en Nieuwenhoorn, in de competitie zijn rentree maakte voor Hellevoetsluis. De Hellevoeters kregen de overhand en na 20 minuten viel dan ook de verdiende gelijkmaker. Een vrije trap, vanaf rechts getrapt met zijn linker, werd onderweg van richting veranderd, waardoor de doelman van Alexandria ’66 kansloos was (1-1). In het vervolg van de eerste helft voltrok zich een weinig verheffende wedstrijd voor het oog van de in een heerlijk herfstzonnetje badende toeschouwers. Vlak voor rust kwam er al een einde aan de rentree van Tommie van Schaijk, toen hij in een sprintduel naar zijn lies greep en in de 41e minuut het veld alweer moest verlaten. Hij werd vervangen door Sander van Pelt.

In de tweede helft kwam Hellevoetsluis al snel op voorsprong. Een inzet van Davy Mierop werd ten koste van hands tegengehouden, maar de uitstekend leidende scheidsrechter Hilgersom uit Den Haag wachtte eerst het voordeel af. Toen dat er niet kwam voor Hellevoetsluis, wees hij alsnog terecht naar de stip. Zekerheidje Vincent Mast schoot de bal hard en hoog achter de naar de verkeerde hoek uitvallende doelman (2-1). Gesteund door het eigen publiek en spelend naar de goede kant, gingen de ING-boys op jacht naar meer, maar moesten daarbij beducht zijn voor de uitvallen van Alexandria via de snelle buitenspelers. Over en weer kregen de ploegen grote kansen, maar aan de stand veranderde dat niets. Zo was het nog even billen knijpen in de slotfase, maar wist Hellevoetsluis ook de tweede wedstrijd van deze nog prille competitie te winnen. Volgende week een nieuwe test, wanneer degradant DCV, één van de 6 ploegen met 6 punten uit 2 wedstrijden, op bezoek komt. Mogelijk dat het meevalt met de blessures van Sang-A-Jong en Van Schaijk en kunnen de Vestingstadbewoners op volle oorlogssterkte aantreden.