Drechtstreek geklopt door Heukelum

0
112

Ook tegen Heukelum is Drechtstreek er niet in geslaagd om punten te behalen. De ploeg was er wel dichtbij maar de 0-4 voorsprong die Heukelum voor de rust op wist te bouwen kon niet worden recht getrokken.

Drechtstreek begon heel voortvarend aan de wedstrijd en de ploeg had de gelegenheid om al in de eerste minuut op voorsprong te komen. Het harde schot van Musab Abdirahman stuitte echter vanaf de paal naast het doel van Yoerik van ’t Pad. Drechtstreek bleef alert spelen zag een goede voorzet van Ties van Aggelen net gemist worden. Ook die bal had zomaar een doelpunt op kunnen leveren. De ploeg had de pech dat niemand voor het doel de goal kon maken. Na zo’n tien minuten wist Semih Kaplan de Drechtstreek verdediging wel te kloppen met een redelijk eenvoudig doelpunt. Hij scoorde de 0-1. Nog geen vijf minuten later was ook Rick van Loo de blauwwitte verdediging te snel af en hij schoot de 0-2 binnen. Drechtstreek leek even weg gespeeld te worden ondanks dat men hard bleef werken. Dat resulteerde in enkele goede aanvallen. Bij één ervan belandde de bal opnieuw op de paal van het Heukelum doel. Kort daarna had de Drechtstreek verdediging opnieuw geen antwoord op een goede aanval van Heukelum en Jeffrey van der Heijden kon zijn ploeg op een 0-3 voorsprong zetten. Nadat Rick van Loo zijn tweede van de middag achter doelman Joris Moesman wist te werken werd de rust bereikt bij een 0-4 achterstand voor Drechtstreek.

Na rust leken de rollen volledig omgedraaid. Heukelum kwam nauwelijks nog gevaarlijk naar voren en Drechtstreek zette volop kracht. Nadat trainer Bart Toom een middenvelder had opgeofferd voor een spits werd de ploeg gevaarlijker voor het vijandelijke doel. De ingebrachte Patrick Tukker, die normaal gesproken meestal in het tweede elftal speelt, slaagde erin om meer dreiging in de ploeg te brengen. Hij scoorde vanuit een grote mêlee van spelers eerst de 1-4 en een kwartier voor het eind van de wedstrijd zelfs ook de 2-4. Drechtstreek kwam heel dicht bij de 3-4 na een reeks van aanvallen maar toen scheidsrechter Sjaak de Wild de wedstrijd af floot, bleek de Oostpolder ploeg toch weer met lege handen te staan.