Spirit en DCV vermaken publiek niet: 0-0 (door Eric de Vendt)

0
    138

Spirit heeft zaterdag tegen DCV met 0-0 gelijk gespeeld. Het plotseling mooie weer zorgde voor een volgepakt sportpark. Iedereen ging er maar eens goed voor zitten of staan bij deze 5e IJsselderby, maar kwam bedrogen uit. Beide ploegen lieten geen hoogstaande wedstrijd zien en het werd snel duidelijk dat beide ploegen er alles aan deden om niet te verliezen. De kansen van beide ploegen waren dan ook op één hand te tellen.

Toch waren er momenten dat Spirit, met name in de eerste helft, de score kon openen. Na ruim een kwartier spelen kreeg Amine Karroum de eerste goede kans. Zijn schot was te zacht om de jonge keeper van DCV te verrassen. Ingmar Burema had de 1-0 zeker op zijn schoen. In de 27e minuut was het doel leeg en hoefde hij met een halve omhaal de bal alleen maar te plaatsen. Het bleek moeilijk dan dat het leek, want zijn inzet ging net over het doel. DCV stelde daar alleen wat schoten tegenover die ruim over het doel van Max van Herk gingen.

In de 2e helft drongen de bezoekers iets meer aan, maar echte kansen werden niet gecreëerd. Eén keer moest de Ouderkerkse doelman in aktie komen. Na 10 minuten in de 2e helft moest hij redding brengen om zijn doel schoon te houden.

Ook de keeper van DCV werd niet in verlegenheid gebracht. Ook hij moest één keer gestrekt om een te zachte bal van Tim van der Zee uit de hoek te pakken.
    In de slotseconde kreeg DCV nog een kans, maar die inzet werd geblokt door de solide verdediging van Spirit.

‘Een terechte uitslag, denk ik, maar ik vond ons wel de morele winnaar. We hebben meer gevoetbald’, zei trainer Richard van Cappellen na afloop tegen RTV Krimpenerwaard. ‘We hebben de nul weer gehouden. Max heeft slechts 1 redding moeten verrichten.’ Zijn collega van DCV vond het teleurstellend. ‘Het was matig, van beide kanten’, aldus Ronald Klinkenberg tegenover Radio Capelle.

Spirit heeft zijn huiswerk goed gedaan. Het neutraliseerde aanvoerder Carlo de Reuver door Kevin Kriek bij hem te posten en Sander Kalkman hield nieuwkomer Hammach in bedwang. Maar ook met de aanvallende wissels van DCV, kwam Spirit niet in problemen. Aanvallend komt Spirit scorend vermogen tekort. Dat bleek ook al in de voorgaande wedstrijden. De ploeg krijgt altijd wel kansen, maar zal ze beter moeten benutten.

Ondanks dat de ziekenboeg langzaam leeg loopt, tobt Spirit nog met de aanvallende spelers. Laurens Visser viel gisteren in de 2e helft in, maar zal straks weer gemist moeten worden. In november moet hij onder het mes en zal dan vóór de winterstop niet beschikbaar zijn. Giorgio Getrouw en Ruben Slooff zijn wel op de terugweg. Beide maakte minuten in het 2e. Raoul Haliwela en Julian Rook zijn nog geblesseerd.

Volgende week gaat Spirit op bezoek bij Deltasport, dat met 0-1 won bij Binnenmaas. Rozenburg is weer de koploper, dat met 1-3 won bij NSVV. Binnenmaas staat 2e. Daarna volgen maar liefst 6 ploegen met 7 punten. Zij hebben allemaal een achterstand van 4 punten op Rozenburg. Het verschil met de nummer laatst, De Zwerver, is ook slechts 4 punten.