Douchen en omkleden zijn straks weer een feestje bij Honselersdijk

0
103

“Kijk”, wijst Ab van Dijk, directeur bedrijfsvoering van SV Honselesdijk, naar een kleedkamer. “Dit bedoel ik nou. Die vloer, dat plafond, die banken, de muren. Dit kan anno 2018 niet meer. ”Daarom pakt de club van sportpark De Strijphorst twaalf kleedkamers aan. Het renovatieproject kost een paar ton, maar dan heb je ook wat. Douchen en omkleden is straks weer een feestje bij Honselersdijk.

“We hebben hier een prachtig complex staan”, zegt voorzitter Erik Sosef. “Maar het verplicht je wel constant onderhoud te plegen. Voor ons is dit kleedkamerproject een heel groot project. Het kost tonnen, maar we zijn dan wel weer voor vijftien, twintig jaar klaar. Het is een investering in de toekomst. We bieden hier wel onderdak aan honderden leden, leerlingen van scholen, sporters van externe huurders. Die wil je een eigentijdse accommodatie bieden.”

“Als er bezoekers komen van andere clubs  zeggen ze vaak: wat ziet het er hier mooi uit”, vervolgt Van Dijk. “Maar dan hebben ze het over de bovenverdieping, niet over beneden.”

En ‘beneden’ huizen de zestien kleedkamers. Het renovatieproject omvat twaalf kleedkamers. “We hebben eigenlijk drie leeftijden voor de kleedkamers. In 2000 hebben we bijgebouwd en zijn er ook vier kleedkamers extra gekomen. In 2010 zijn bij de sporthal vier kleedkamers gekomen, maar die zijn eigenlijk alleen bestemd voor de gebruikers van de hal, niet voor de voetbal. Het merendeel van de kleedkamers stamt uit 1969. Die zijn dus bijna vijftig jaar oud. Natuurlijk is er in de tussentijd wel wat aan gebeurd, zoals nieuw tegelwerk, maar het raamwerk is hetzelfde gebleven.”

Van de twaalf kleedkamers liet Honselersdijk er al twee, van top (plafond) tot teen (vloer) renoveren. “Dat hebben we als proef gedaan”, vertelt Van Dijk. “Daar hebben we ook weer van geleerd. Bijvoorbeeld dat we het tegelwerk op de muur moesten doortrekken naar het plafond, anders kan je over drie jaar weer witten.”

Behalve twaalf kleedkamers wordt ook de gang op de benedenverdieping aangepakt. “Als je eenmaal bezig bent, wil je ook dat goed hebben. Anders heb je straks nieuwe eigentijdse kleedkamers en een gang uit 1969.”

Daarnaast komt er een aparte toiletgroep. “De toiletten zaten nu nog in de kleedkamers, maar die halen we daar dus weg. We vinden dat niet meer van deze tijd. Het is onhygiënisch, als je een kleedkamer binnenkomt stinkt het er bijna altijd. Dat lossen we op met een grote toiletgroep.”

“We hadden vooraf zo onze wensen”, zegt Van Dijk. “Vaak is het zo dat al die wensen samen financieel niet haalbaar zijn en dat je op een gegeven moment moet schrappen. Ik ben blij dat wij 99 procent van ons ideaalplaatje kunnen realiseren. Het wordt heel mooi, met ook oog voor details en onze eigen uitstraling en identiteit. Het oranje van Honselersdijk komt bijvoorbeeld terug in het tegelwerk. De deuren worden ook oranje. Je moet wel kunnen zien dat je bij Honselersdijk bent, hè!”

De komende tijd zal er door de verbouwing overlast zijn. Van Dijk: “Daar ontkom je niet aan. Als je thuis aan het verbouwen bent, moet je je ook even aanpassen. Dat is voor ons niet anders. We proberen met slim gebruik van ruimten de overlast zo beperkt mogelijk te houden.”